Свят Защо се появи хаштаг Трета световна война, напрежението расте

...
Свят Защо се появи хаштаг Трета световна война, напрежението расте
Коментари Харесай

Защо се появи хаштаг Трета световна война, напрежението расте

Свят Защо се появи хаштаг Трета международна война, напрежението пораства Отговорът на военни дейности са военни дейности, съобщи иранският непрекъснат представител в Организация на обединените нации след убийството на почитан ирански военачалник от американски дрон 4 януари 2020, 12:50  Защо се появи хаштаг Трета международна война, напрежението пораства
Защо се появи хаштаг Трета международна война, напрежението пораства
 Съединени американски щати и Иран се доближават от ден на ден до ръба
Съединени американски щати и Иран се доближават от ден на ден до ръба
 Феномен: Три слънца в небето над Китай
Феномен: Три слънца в небето над Китай
 Ирак е на път да се взриви, Европейски Съюз, Съединени американски щати и Русия уплашени
Ирак е на път да се взриви, Европейски Съюз, Съединени американски щати и Русия уплашени
 Рекордно топло в Норвегия, идва ли нова ледена ера
Рекордно топло в Норвегия, идва ли нова ледена ера
 Нападение във Франция, мъж намушка минувачи
Нападение във Франция, мъж намушка минувачи
 Заев подаде оставка, Пендаровски връчи мандат на Спасовски
Заев подаде оставка, Пендаровски връчи мандат на Спасовски
 Съединени американски щати убиха военачалник – воин за Иран
Съединени американски щати убиха военачалник – воин за Иран

мъртта на иранския ген. Касем Солеймани породи доста спекулации какво може да последва. Генерал Касем Солеймани беше погубен от американски дронове в Ирак. Това докара до нова ескалация на напрежението сред Иран и Съединени американски щати.

Съединени американски щати убиха военачалник – воин за Иран

Покрай всичко това търсенето на изречения като Франц Фердинанд и Трета международна война, се трансформира в тренд, написа BBC като отбелязва, че се вършат паралели сред ликвидирането на Солеймани и убийството на ерцхерцог Франц Фердинанд в Сараево, което става мотив за експлоадирането на Първата международна война.

През седмицата един от най-популярните хаштагове в twitter беше #WWIII („ Трета международна война “). За по-малко от ден потребителите на обществена мрежа разгласиха повече от три милиона изявления с подобен хаштаг.

В Сараево издигнаха монумент на Гаврило Принцип

Интернет уеб сайтът на Selective Service System - наборната работа на армията в Съединените щати, се срина, а причина за това е големият трафик към уеб страницата. Заради зачестилите клюки за трета международна война от ден на ден американци отварят уеб страницата, с цел да видят какви са изискванията за готовност. От самата Служба оповестиха в профила си в twitter, че "Огромният трафик е заради публикувана дезинформация ".

Армията на Съединени американски щати от 1973 година е наборна и бойците работят на трудов контракт с страната, само че при положение на военно състояние някои американци подлежат на готовност. Списъците с жители, които могат да бъдат привикани, е оповестен на уеб страницата на Службата.

Съединени американски щати разполагат още 3 500 военнослужещи в Близкия изток като проява на мощ, съобщи представител на Пентагона. Подкрепленията са от Глобалните сили за бързо реагиране на 82-ра въздушна дивизия, които към този момент разположиха няколкостотин спомагателни военни подразделения в района по-рано тази седмица, след повишаването на напрежението след офанзивите против американското посолство в Багдад.

"Войските ще бъдат ситуирани в Кувейт като превантивна защитна мярка в отговор на нарасналите равнища на опасност против американския личен състав и уреди ", съобщи служителят. Този ход беше подхванат, след повишаването на напрежението, породено от убийството Касем Солеймани.

Убийството от Съединени американски щати на най-видния ирански пълководец Касем Солеймани е еднакво на започване на война, "отговорът на военни дейности са военни дейности " , съобщи иранският непрекъснат представител в Организация на обединените нации, представен от Ройтерс. Маджид Тахт Раванч съобщи в изявление за Си Ен Ен, че като са "убили " Солеймани, Съединени американски щати са почнали нов стадий, откакто преди този момент са почнали "икономическа война " с налагането на наказания на Иран през 2018 година "Така че това беше нова глава, която е равносилна на разкриване на война против Иран ", сподели Раванчи.

Повтаряйки позицията на иранското управление, той съобщи, че ще има сурово възмездие. Вчера по-рано денем Раванчи съобщи на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и на генералния секретар на международната организация Антониу Гутериш, че Иран си резервира правото на самоотбрана според интернационалното право.

Съветникът по националната сигурност в Белия дом Робърт О'Брайън съобщи, че всевъзможни дейности на Иран в отговор на убийството на иранския боен пълководец Касем Солеймани ще бъде "много неприятно решение ", съобщи Ройтерс. На брифинг за кореспонденти по отношение на интервенцията О'Брайън съобщи, че Солеймани е ударен, до момента в който е пътувал из Близкия изток, планирайки набези против американски военни и дипломати в района.

Иран ще отговори на американската интервенция, включително с ликвидиране на представител на Съединени американски щати с висок сан, съобщи през вчерашния ден пред Си Би Ес някогашният и.д. шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Морел. "Първо, в резултат на случилото се ще има мъртви американци, мъртви мирни американци. Възможно е в идващите няколко дни на всяко място, където Иран има свои хора. Най-вероятното място е Ирак. Не са изключени обаче и Ливан, Бахрейн и други места в Близкия изток ", сподели някогашният началник на ръководството в Лангли. Освен това, счита той, "избирайки по свое убеждение време и място ", Иран "ще извърши терористично нахлуване, вследствие на което ще загине американско публично лице с висок сан ". "И това може да стане на всички места по света ", съобщи Морел.

Thousand chant 'Death to America!' at funeral of top Iranian general https://t.co/bFrOFalc6s
— Daily Mail Online (@MailOnline) January 4, 2020
Англия предизвести своите жители да заобикалят всевъзможни пътувания до Иран и Ирак , с изключение на региона на Иракски Кюрдистан, съобщи Ройтерс. "Предвид повишаването на напрежението в района, външното министерство поучава жителите да не посещават Ирак, като се изключи района Иракски Кюрдистан, и да обмислят деликатно дали е от жизненоважно значение да пътуват до Иран ", се споделя в изказване на външния министър Доминик Рааб.

Членове на обединението, бореща се против Ислямска страна стопират краткотрайно образованието на иракски сили за сигурност, съобщи ДПА, цитирайки известие на немските въоръжени сили.

Германия реши да ограничи напредването на свои бойци в Ирак след убийството на военачалник Касем Солеймани, който ръководеше елитните сили "Кудс " на иранската Революционна армия.

Външнополитическият представител на Европейски Съюз Жозеп Борел прикани всички забъркани страни и техните сътрудници да проявят оптималната въздържаност след гибелта на иранския военачалник. В изказването, представено от Франс прес и ДПА, Борел прикани за "отговорност в този сериозен миг " и съобщи,че Европейски Съюз е подготвен да продължи да работи с всички страни за понижаване на напрежението и за отбягване на рецесия, която "рискува да изложи на заплаха години на старания за стабилизиране на Ирак ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР