Свят За втори път: Българка - кандидат за евродепутат от

...
Свят За втори път: Българка - кандидат за евродепутат от
Коментари Харесай

За втори път: Българка - кандидат за евродепутат от Гърция

Свят За повторно: Българка - претендент за евродепутат от Гърция За гърците, тя е българката, която " сподели какво е храброст и достолепие "  Жанета Нейкова 30 април 2019, 11:56
семнадесетият българин в Европарламента се споделя Костадинка Кунева и дружно с останалите ни еводепутати, кове законите на Европа. За разлика от определените от България, тя беше излъчена за евродепутат от Гърция. Гърците я назовават "Нашата Константина ", българката, която сподели какво е храброст и достолепие.

През март стана ясно, че българката още веднъж е в листата на претендентите за евродепутати на ръководещата в Гърция партия "Сириза ". А през декември, в символ на почитание и признателност към нейната дейна политическа активност, Гърция й даде поданство.

"Това е акт на почитание от страна на гръцката страна към една жена, която се трансформира в знак и ентусиазъм за всички хора, които се борят за един по-добър свят ", съобщи гръцкият вътрешен министър Алексис Харицис.

Коя е Костадинка Кунева

От преселник и чистачка в Гърция, Костадинка Кунева стана синдикален водач на атинските домашни служащи, а в следствие и евродепутат. Историята й споделя в репортажа си NOVA.

Тя е третият българин, който укрепи силистренското лоби в Европарламента след Филиз Хюсменова и Момчил Неков, които са нейни съграждани. Твърди, че не се приема като професионален политик. "Така ме възприемат другите. Аз съм си към момента синдикалистка. Първите две години беше един интервал, когато събираш информация, разбираш какво става, по какъв начин би трябвало да действаш, по какъв начин се работи тук”, споделя Костадинка Кунева.

Българка по рождение, само че имигрантка в Гърция в края на 90-те години,

Кунева стана известна откакто беше залята с киселина. Заради синдикалната й активност като секретар на Атинския съюз на чистачките и домашните служащи.

След нападението минава през доста интервенции и съвсем не изгубва зрението си. Първата ни среща с нея беше преди две години, когато към момента се движеше из коридорите на Европарламента с компаньон. В края на мандата смяната към този момент е забележима.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР