Свят Военният сблъсък между Индия и Китай е начало на

...
Свят Военният сблъсък между Индия и Китай е начало на
Коментари Харесай

Военният сблъсък между Индия и Китай е начало на по-голяма криза

Свят Военният конфликт сред Индия и Китай е начало на по-голяма рецесия Китай е решен да вземе каквото изиска, разяснява Руслан Трад за Vesti.bg  Руслан Трад 18 юни 2020, 11:05  Тръмп пред Fox News: Полицията не е третирана вярно
Тръмп пред Fox News: Полицията не е третирана вярно
 Тръмп за Болтън: Ненормалник, искаше война
Тръмп за Болтън: Ненормалник, искаше война
 Сражение сред Индия и Китай, десетки починали
Сражение сред Индия и Китай, десетки починали
 DW: Човекът, който учи американските служители на реда да убиват
DW: Човекът, който учи американските служители на реда да убиват
 Берлин: Американските бойци не са тук, с цел да отбраняват Германия
Берлин: Американските бойци не са тук, с цел да отбраняват Германия
 Съединени американски щати притискат режима на Асад със наказания против съдружниците му
Съединени американски щати притискат режима на Асад със наказания против съдружниците му
 Учени: Вълните на Южния океан ще стават по-високи поради стоплянето
Учени: Вълните на Южния океан ще стават по-високи поради стоплянето
 Законопроект: До 10 година затвор за опозоряване на монументи във Англия
Законопроект: До 10 година затвор за опозоряване на монументи във Англия

ъбитията към оспорваната хималайска граница сред Индия и Китай ескалираха, макар че интернационалните наблюдаващи се надяваха разногласията сред тези две големи страни да отшумят.

Сражение сред Индия и Китай, десетки починали

След седмици на кавги и сбивания сред бойци в разнообразни елементи на дългата над 3000 км. граница, стотици индийски и китайски бойци влязоха в гибелен конфликт в региона Ладах. Индийските управляващи оповестиха в началото за трима убити от тяхна страна, само че броят набъбна на 20 през нощта на 16 против 17-ти юни. За първи път от 1975 индийски бойци са убити в граничната зона с Китай. Военни публични лица в Пекин признаха за конфликта и че има ранени китайски бойци, без да оповестяват техния брой. Индийската преса показва 43 починали и ранени.

Indian soldiers' lives lost in clash with Chinese soldiers in border region "will not be in vain " - Indian PM Modi https://t.co/i0spx11PAU
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) June 17, 2020
Китайските войски са пресекли границата на няколко километра във вътрешността в индийска територия в Ладах. По-точно, те навлизат в долината на река Галван, към която искания имат и двете страни, и от там може да се следи стратегическия път, който Индия построява.

Защо Индия и Китай струпват войска на границата си

Отвъд новинарския поток, детайлите към събитията не престават да бъдат смътни поради отдалечеността на региона и неналичието на самостоятелни източници, разнообразни от военните. Стръмните планински скатове на граничната зона сред Китай и Индия, са виждали няколко пъти ескалация през последните десетилетия. Последните растежи на напрежения бяха охлаждани с отстъпки сред Ню Делхи и Пекин, които като цяло избират инструментите на дипломацията. Двете страни са нуклеарни сили и са двете най-населени страни в света. Всеки спор сред тях има последици освен в Азия, само че и като цяло за интернационалните връзки, защото Китай и Индия разполагат с низ от съдружници, в това число в Европа.

Три нуклеарни страни, ще има ли война

Но провокациите не стопират. Този месец китайската войска извърши обучение, по време на което хиляди бойци се придвижиха от централната провинция Хубей към отдалечените хималайски региони. Учението, което беше необятно разпространявано от китайските медии, е за изпращане на известие към Индия. Видеокадрите демонстрират способността на китайската войска да се оправя с тежките климатични условия в Хималаите в израз на убеденост, че Китай ще пази претенциите си непременно.

Какво ще се случи при нуклеарна война сред Индия и Пакистан

Събитията от тази седмица бележат завършек на съвсем пет десетилетия разногласия, които не стигнаха до клане. Навлизането на китайски войски в индийска територия е внезапна ескалация и действително те окупират част от долината на река Галван. Според интернационалните анализатори, връзките сред Индия и Китай няма да се върнат към старите правила, а ще се трансфорат в непрекъснато съревнование, което е начало на по-дълбока рецесия. Тази рецесия има капацитет да засегне целия район.

Как Индия може да стартира война, от която никой няма потребност

Междувременно, китайският водач Си Дзинпин продължава нападателната си политика освен към Индия, само че и към Тайван и Хонконг. Събитията са свързани и съгласно анализатори, Пекин ползва доста по-тежка политика на открито, след като и да е било преди Си. Всъщност от 2012 насам, китайската дипломация постоянно се свързва с осъществяване на напън на терен – както с стопански, по този начин и с военни и идеологически средства. Отношението на Китай към Хималаите и убеждението, че този район принадлежи на Пекин, провокира мощни геополитически земетресения. Неслучайно коментатори обръщат внимание на цялостната картина – Китай разпростира въздействието си върху разнообразни региони по едно и също време, от Южнокитайско море до граничната зона с Индия.

#BREAKING: China demands that India carry out a thorough investigation into a border conflict incident, and immediately stop all provocative actions so as to ensure that such incidents do not happen again, Chinese FM tells his Indian counterpart in a phone conversation pic.twitter.com/65r9rB266i
— China Xinhua News (@XHNews) June 17, 2020
Днес Китай би трябвало да вземе решение дали ще поеме по пътя на велика мощ, която разполага с икономическа мощност, само че с риска да срещне сериозен отпор освен от Съединени американски щати, само че и от прилежащи страни. Така да вземем за пример, Сингапурският министър председател намерено предизвестява за усилването на Пекин. Виетнам гледа с съмнение на китайските упоритости в Лаос, където беше издигната военна база. Тайван – трънът в очите на Си Дзинпин и водачите преди него – става все по-видим, макар напъните на Китай страната да бъде пренебрегната.

Изчезналите 54 - към този момент 40 години в безизвестност

Индия е една от страните, които имат желанието и опцията да отговори на китайските упоритости. Икономическото и политическо нахлуване на Пекин са проблем за задачите на Делхи в индийските зони на въздействие – от Пакистан, Непал и Бутан до Бангладеш и Шри Ланка. Индия е критик на самодейността „ Един пояс, веднъж “, а китайските кораби в Индийския океан са обсъждани като провокация. В резултат, макар рецензиите на Вашингтон към националистическата теория на Нарендра Моди, Индия се сближава със Съединени американски щати – през февруари Делхи подписа оръжейна договорка за 3,5 милиарда $. Индия намира от ден на ден общи тематики и с Виетнам.

Индия арестува розов пакистански гълъб

За индийския водач обаче вариантите са лимитирани. Няма подозрение, че това, което се случи в долината на Галван съставлява най-големият тест за държавното управление на Моди до този миг. Той е обсъждан като хладнокръвен, а обликът му беше заздравен от осъществяването на удари по пакистански цели през 2016 и 2019 в оспорвания региона Кашмир. Обществените настройки в Индия са мощно сериозни към Китай сега поради пандемията от Covid-19 – пограничните конфликти единствено задълбочават рецесията. Ако даже намекне да отстъпи от територията, която сега Китай е окупирал, това би имало разрушаващ резултат за Моди вкъщи.

Пакистан: При нас има единствено един индийски водач

Желанието на Пекин да разбие настоящия открит ред в интернационалните връзки, тормози редица страни и се чака отпор с последствия върху световната стопанска система. В момента доста зависи от това, което Пекин се надява да завоюва. В положителния случай, в случай че Си Дзинпин просто се стреми да унижи Индия и да я предизвести да спре със задълбочаване на връзките с съперници на Китай, той може да подреди на войските си да се отдръпват. Но в случай че той желае да преначертае границата и да изпрати известие на други водачи - в Тайван, Япония, Югоизточна Азия или другаде, - че Китай е решен да вземе каквото изиска - тогава деескалирането на обстановката ще бъде доста мъчно за Индия и сътрудниците ѝ.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Руслан Трад Китай Индия.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  89 нови случая на ковид, трима умряли 89 нови случая на ковид, трима умряли  АЕЦ АЕЦ " Белене ": Росатом, Framatome и GE Steam Power ще вземат участие дружно  Тома Биков за компроматите: Направено е смешно. Посланието е по-важно Тома Биков за компроматите: Направено е смешно. Посланието е по-важно  Ангелкова: ГЕРБ е зад тила на премиера, ще устоим Ангелкова: ГЕРБ е зад тила на премиера, ще устоим  1 Продават ли се рискови играчки за децата в онлайн платформите  1 Без карантина за влизащи у нас от 8 страни от през днешния ден  1 Вижте по какъв начин минават нашенци през границата с Гърция --> Пaрите ни  Продават ли се рискови играчки за децата в онлайн платформите Продават ли се рискови играчки за децата в онлайн платформите  Без карантина за влизащи у нас от 8 страни от през днешния ден Без карантина за влизащи у нас от 8 страни от през днешния ден  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Спецакция в Пловдив, арестувани Спецакция в Пловдив, арестувани  112 нови случаи на ковид у нас, 5 нови жертви 112 нови случаи на ковид у нас, 5 нови жертви  <br> " />
"Травмата е доста огромна. Шокът е голям "
 <br> Наричаха я " />
Наричаха я "чудовище ". Днес тя е звезда в мрежата
Виц на деня - Aло? - Здравейте! - Mи, на 38 съм, пия, пуша, кажете вие нещо за себе си? - Г-не, ние продаваме арматура... - Но тука… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Акция против битовата престъпност в Кубрат Акция против битовата престъпност в Кубрат Претърсват се два адреса  <p>Двете <strong>млади българки</strong>, чиято пристрастеност е <strong>фолклорът</strong> и завоюваха <strong>Гран При</strong></p> Двете млади българки, чиято пристрастеност е фолклорът и завоюваха Гран При " Да обединим сили и да сътворим дружно България такава, каквато всички ние бихме желали да бъде ", споделят в изявление на Василена Василева за Vesti.bg Александра Василева и Сибина Раденкова от " Авигея "  Цветомир Найденов Цветомир Найденов за Божков: Крие се като мишка в Дубай Бившият съучастник на Васил Божков сложи под подозрение неговите изказвания, че е дал 67 млн. лв. на хора от властта  Искрен Веселинов, Обединени патриоти Искрен Веселинов: Най-неубедителното са 500-евровите банкноти в " Бояна " " Нелепо е да се счита, че в една държавна спалня, някой ще държи камари с евра ", разяснява депутатът от " Обединените патриоти "  Зареждаш 22 литра, плащаш – 26: Измама или неточност Зареждаш 22 литра, плащаш – 26: Измама или неточност Нито една институция не управлява газовите уредби в България, колонките с пропан-бутан се ревизират единствено по стикери от инспекторите  Блокираха квартал в Перущица поради случаи на ковид Блокираха квартал в Перущица поради случаи на ковид КПП-та не позволяват никой да влиза или излиза от квартала  <p>Близките на <strong>убития</strong> в <strong>Борисовата градина</strong> Георги търсят справедливост</p> Йоан Матев се изправи пред съда, околните на убития Георги стачкуваха против мярката " домакински арест " По-леката мярка за неотклонение на Матев провокира протестно спокойно шествие пред Съдебната палата в София  Какво е положението на детето, което падна от втория етаж на детска градина в Пловдив Какво е положението на детето, което падна от втория етаж на детска градина в Пловдив Инцидентът стана през вчерашния ден  Колона от тежкотоварни коли на границата с Гърция Колона от тежкотоварни коли на границата с Гърция Българите още веднъж минават единствено след проявление на персонална карта  Уникална находка, откриха мистериозно яйце на 68 млн. години край Антарктида Уникална находка, откриха мистериозно яйце на 68 млн. години край Антарктида То е второто най-голямо яйце, намирано в миналото  Социалните мрежи може да имат по-малко отбрани Социалните мрежи може да имат по-малко отбрани Американският Департамент по правораздавания предложи нов закон с повече отговорности за платформите  Тревога, COVID-19 усилва замърсяването в международния океан Тревога, COVID-19 усилва замърсяването в международния океан Използвани маски за лице, защитни ръкавици - това са единствено част от " находките ", на които еколозите се натъкват  Как две 100-годишни монахини, претърпели испанския грип, пребориха и COVID-19 Как две 100-годишни монахини, претърпели испанския грип, пребориха и COVID-19 Сестра Бруна Бегати е на 102 години, а сестра Еуриче Антики - на 106  <p>Колкото повече, толкоз повече: тестваме BMW X6 M50i</p> Колкото повече, толкоз повече: тестваме BMW X6 M50i Този автомобил предлага от всичко в обилие, коства пъклен доста и е изработен за хората, които могат да си го разрешат. Това не значи, че би трябвало да го анатемосваме, и Мечо Пух е алчен, само че всички го харесваме.  Фото заем: Владимир Иванов " Омаж ". Приятната изненада на отгатването Студенти от

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР