Свят, в който натискът и отговорностите често ни притискат, е

...
Свят, в който натискът и отговорностите често ни притискат, е
Коментари Харесай

Как да не се вземате твърде на сериозно

Свят, в който натискът и отговорностите постоянно ни притискат, е добре да се научим да не се вземаме прекомерно на съществено.

Способността да прегръщаме лекотата и да намираме комизъм в нашите недостатъци може да докара до нараснало благополучие, усъвършенствани взаимоотношения и понижен стрес.

Тази публикация предлага прозрения и тактики, които да ви оказват помощ да се ориентирате в живота с уравновесена вероятност, позволявайки ви да се насладите на пътуването, като в същото време се откажете от ненужното самочувствие.

Прегърнете несъвършенството

Съвършенството е неуловима и непостижима цел. Приемането на вашите дефекти и неточности може да бъде овластяващо, което води до самоизрастване и резистентност. Вместо да се укорявате за всяка неточност, научете се да гледате на несъвършенствата като на благоприятни условия за напредък и развиване. Не забравяйте, че даже и най-завършените персони имат своите моменти на несъвършенство.

Научете се да се смеете на себе си

Хуморът е мощен инструмент за разведряване на настроението и понижаване на напрежението. Не се колебайте да се смеете на вашите странности, неточности и идиосинкразии. Споделянето на занимателни истории за вашите лични неточности освен ви хуманизира, само че и основава приятна и приятна атмосфера в обществените взаимоотношения.

Дайте приоритет на самосъчувствието

 Бъдете положителни към себе си

Предложете си същата добрина и схващане, които бихте показали към другар. Отрицателното саморазказване и самокритиката могат да бъдат нездравословни. Вместо това практикувайте съчувствие към себе си, като признавате възприятията си без наказание и си напомняте, че допускането на неточности е естествена част от това да бъдете хора.

Перспективата е основна

В огромната скица на нещата множеството обстановки не са толкоз съществени, колкото наподобяват на пръв взор. Намалете мащаба и погледнете по-голямата картина. Запитайте се дали актуалната обстановка ще има значение след седмица, месец или година. Вероятно доста от терзанията ви ще избледнеят от голяма важност.

Проявете игриво мислене

Децата постоянно имат вродена дарба да подхождат към живота с игриво мислене. Свържете се още веднъж с вътрешното си дете, като се включите в действия, които носят наслада, без значение дали става въпрос за танци, изобразяване, игри или просто лудории. Този метод може да вдъхне на живота ви спонтанност и чувство за знамение.

Обградете се с позитивизъм

Вашата среда и хората, с които поддържате връзка, въздействат на вашата позиция. Обградете се с хора, които ви въздигат и споделят безгрижна светоглед. Положителната сила е заразна и може да ви помогне да поддържате уравновесена вероятност.

 Обградете се с положителни хора

Практикувайте внимателност

Съзнателността включва цялостно наличие сега без наказание. Тази процедура може да ви помогне да се откъснете от нуждата да се приемате прекомерно на съществено. Като се фокусирате върху сегашното, можете да намалите безпокойството за предишното и бъдещето, позволявайки си да изживеете живота по-автентично.

Прегърнете неуспеха като трамплин

Провалът не е последна точка, а ходило по пътя към триумфа. Вместо да се занимавате с минусите си, поучете се от тях и се адаптирайте. Всеки неуспех носи скъпи уроци, които способстват за вашето персонално и професионално израстване.

Да се научите да не се приемате прекомерно на съществено е пътешестване, което изисква съзнание, съчувствие към себе си и предпочитание да се откажете от терзанията, водени от егото.

Прегръщането на несъвършенството, намирането на комизъм в всекидневието и даването на приоритет на безгрижната вероятност може да докара до по-пълноценно и радостно битие. Не забравяйте, че животът е поредност от моменти и като подхождате към тях с възприятие за лекост, можете в действителност да се насладите на пътуването.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР