Свят В Европа: къде кои мерки падат от днес От

...
Свят В Европа: къде кои мерки падат от днес От
Коментари Харесай

В Европа: къде кои мерки падат от днес

Свят В Европа: къде кои ограничения падат от през днешния ден От през днешния ден в доста европейски страни стартират да се подвигат някои от ограничаващите ограничения, наложени поради пандемията от Ковид-19 4 май 2020, 11:46  Ким Чен Ун с първа обществена изява след 20 дни неявяване
Ким Чен Ун с първа обществена изява след 20 дни неявяване
 Помпео: Няма диря от Ким, има риск от апетит в Северна Корея
Помпео: Няма диря от Ким, има риск от апетит в Северна Корея
 Това е най-могъщата жена в Северна Корея
Това е най-могъщата жена в Северна Корея
 Почина звездата от
Почина звездата от " Животът на Пи " Ирфан Хан
 Кой може да наследи Ким Чен Ун
Кой може да наследи Ким Чен Ун
 DW:
DW: " Това няма да трансформира македонците в българи "
 Възобновиха ремонтните действия по
Възобновиха ремонтните действия по " Нотр Дам "
 Японски медии: Ким Чен-ун е във вегетативно положение
Японски медии: Ким Чен-ун е във вегетативно положение

Италия - италианците ще могат да посещават роднините си, да се събират на лимитирани по брой групи, парковете се отварят, резервира се обществената отдалеченост сред хората в тях. Подновява се напълно работата в строителството и търговията на едро. Кафенетата, заведенията за хранене и питейните заведения ще продават храна за у дома. Училищата няма да отварят порти до септември. Ограниченията за напредване от една област на друга остават. Маските са в действие за летищата и гарите и за публичния превоз. Подновяват се пътническите полети на летищата Чампино в Рим и Перетола във Флоренция, които бяха измежду краткотрайно затворените летища в страната поради епидемията.

Разхлабване на ограниченията у нас: Спорт и заведения навън

Испания - от през днешния ден възобновяват работа дребни търговски обекти като фризьорски салони, които могат да одобряват самостоятелни клиенти след авансово уречен час. Баровете, кафенетата и заведенията за хранене ще продават стока за у дома. Маските са наложителни в публичния превоз. На дребни острови от Канарския и Балеарския архипелаг ще бъде позволено отварянето на множеството магазини, музеи и тераси на питейни заведения и заведения за хранене, само че при стеснен потенциал. Там също ще бъдат отворени хотели, само че при избрани условия. Училищата остават затворени до септември.

Гърция - близо 10 % от затворените търговски обекти ще могат да отворят порти, измежду които книжарници, магазини за електроника, оптики, пунктове за механически прегледи на транспортни средства, магазини за спортни артикули, магазини за градинарски принадлежности, фризьорски салони и козметични студия, които ще работят с авансово записване, както и шивашки ателиета. Църквите ще отворят порти за самостоятелни молебствия.

"Новата нормалност " стартира в 6 ч. тази заран, написа "Катимерини " във връзка повдигането на част от ограниченията, въведени преди 42 дни. Гърците към този момент не са длъжни да изпращат есемес при всяко излизане от вкъщи си. Носенето на маска остава наложително в публичния превоз, такситата, асансьорите, лечебните заведения. В останалите закрити публични места маските са целесъобразни.

"Катимерини " написа още, че държавното управление обмисля дали да не позволи пътуването до островите една седмица по-рано от плануваното. В момента съгласно графика най-вероятно тези пътувания ще бъдат позволени от 18 май, само че се дискутира дали това да не стане дружно с отварянето на заведенията за хранене и кафенетата, което би трябвало да стане на 11 май.

COVID-19 и жегата: какво ще е лятото в Европа?

Португалия - отварят порти дребни квартални магазини, фризьорските салони при авансово записан час, магазините за продажба на коли, книжарниците. Данъчните служби също отварят порти при авансово уговорена среща и с условие за носене на маска. Маските стават наложителни в публичния превоз и магазините, а санкцията при нарушаване на тази мярка е до 350 евро.. Разрешават се самостоятелните спортове навън. Португалия разгласи изключително състояние на 19 март и до момента е записала над 25 000 случая на вируса, в това число над хиляда смъртни случая. То беше анулирано в неделя, само че хората към момента са насърчавани да стоят вкъщи, до момента в който страната подхваща първи стъпки към естествения живот.

Гимназиите ще отворят още веднъж на 18 май, само че отдалеченото образование ще остане норма за главните и междинните учебни заведения до края на годината. Музеи, питейни заведения, заведения за хранене и художествени галерии също ще отворят вратите си от 18 май.

Работата от у дома остава през целия май и е неразрешено събирането на групи от повече от 10 души.

ВИЖТЕ В СНИМКИ КАК СВЕТЪТ съдебна експертиза ВРЪЩА КЪМ НОРМАЛНИЯ ЖИВОТ

Германия - от през днешния ден се отварят последователно учебните заведения в някои провинции. Ще се отворят фризьорските салони. Продължава и отварянето на храмовете, музеите, мемориалните комплекси, зоопарковете. Баровете и заведенията за хранене ще вършат единствено доставки до дома. Маските стават последователно наложителни в превоза и магазините.

Катедралата в Кьолн отвори през днешния ден за първи път от седмици - вижте във видеото

Полша - отварят се хотелите, комерсиалните центрове, част от културните институции, измежду които библиотеките и някои музеи. В страната това е втората фаза на унищожаване на рестриктивните мерки, наложени в средата на март. От 20 април бяха позволени разходките и спортът навън при съблюдаване на отдалеченост от най-малко два метра и носене на маска или шал. Вторият стадий включва откриването на търговски центрове, хотели, библиотеки и музеи.

Полският министър на опазването на здравето Лукаш Шумовски прикани жителите деликатно да се възползват от новите благоприятни условия, да носят маски и да не подценяват санитарните условия, защото е невероятно тъкмо да се предскаже развиването на пандемичната обстановка.

Франция - обмисля да отстрани наложителната карантина за идващите от Шенгенското пространство и Англия. Броят на доказаните случаи на болест в страната надвиши 131 000, съвсем 25 000 души починаха. От Елисейския замък осведомиха, че "външното министерство скоро ще обясни процедурата " за ограниченията против влизащите на територията на Франция - французи или европейци, идващи от други страни.

От 17 март във Франция работи режим на самоизолация, чиято цел е да се ограничи оптимално придвижването на жителите по улиците. На 28 април министър председателят Едуар Филип показа в Народното събрание (долната камара на парламента) проект за преустановяване на този режим. Първият стадий на плавното унищожаване на към този момент наложени ограничавания ще стартира на 11 май с обновяване на образователните занятия в началното учебно заведение, смяна в графика на градския превоз и придвижване без пропуски.

Хърватия - възобновяват активността си услугите, при които има непосредствен контакт с клиентите, като фризьорските салони. За Хърватия това също е втора фаза на смекчаването на карантинните ограничения, въведени в страната на 19 март. Първата фаза стартира на 27 април – беше обновена работата на публичния превоз, библиотеки, музеи, пазари, магазини, в това число книжарници. Според оценките на Националния щаб за гражданската отбрана, той не е оказал негативен резултат върху епидемиологичната конюнктура в страната. В рамките на втората фаза от рухване на рестриктивните мерки се възобновява напълно активността на публичните и частните здравни заведения.

Ако позитивната динамичност в развиването на епидемиологичната обстановка се резервира, локалните управляващи възнамеряват на 11 май да стартират третата фаза на отпадане на карантината. От този миг на групи до 10 души ще бъде разрешено да се срещнат със съблюдаване на вътрешна отдалеченост, ще се отворят комерсиалните центрове, детски градини и начални учебни заведения, които ще организират занятия в дребни групи, ще се възобнови придвижването на междуградския автобусен и вътрешен въздушен превоз. Ресторантите и кафенетата също ще възобновят работата си, само че те ще обслужват клиенти единствено на открити площи като тераси и градини.

Словения - от през днешния ден се отварят терасите на кафенетата и заведенията за хранене, както и музеите, фризьорските салони, книжарниците. Подновяват се тренировките на професионалните спортисти. Маските са наложителни в затворени пространства на публични места, в публичния превоз и магазините.

Сърбия - отварят се кафенетата и заведенията за хранене при съблюдаване на обществената отдалеченост, маските стават наложителни в публичния превоз, междуградските влакове и рейсовете на дълги дистанции. От няколко дни са отворени парковете, а комерсиалните центрове ще проработят на 11 май. Детските градини ще отворят порти на 11 май, а въздушният превоз се възвръща на 18 май.

Извънредното състояние в Сърбия ще бъде анулирано на 7 май, заяви президентът Александър Вучич в неделя. Сърбия изцяло затвори границите си и на територията й са в действие изключително състояние и комендантски час.

Австрия - в учебно заведение се връщат зрелостниците, преди последователното възобновяване на занятията на другите възпитаници. Маските са наложителни в публичния превоз и магазините.

Белгия - предприятията и фирмите, в които не се одобряват гости, ще отворят порти още веднъж, а маските стават наложителни за публичния превоз.

Унгария - отвън Будапеща се отварят терасите на кафенетата и заведенията за хранене, плажовете. Подновяват се професионалните спортни тренировки. Маските са наложителни в магазините и публичния превоз.

Косово - в няколко града се анулира карантината, а жителите ще могат да излизат два пъти дневно по 90 минути преди обед и следобяд. Подновяват работа и строителите, брокерите на недвижими парцели. Възобновяват се някои действия в областта на услугите.

Исландия - възобновяват работа университетите, музеите и фризьорските салони.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР