Свят Тръмп: Ще поканя Путин на Г-7 в САЩ, дали

...
Свят Тръмп: Ще поканя Путин на Г-7 в САЩ, дали
Коментари Харесай

Тръмп: Ще поканя Путин на Г-7 в САЩ, дали ще дойде?… Той е горд човек

Свят Тръмп: Ще поканя Путин на Г-7 в Съединени американски щати, дали ще пристигна?… Той е горделив човек Показателно е, че срещата на Г-7 приключи без обща декларация на международните водачи  Николай Киров 26 август 2019, 22:42 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Тръмп: Ще поканя Путин на Г-7 в Съединени американски щати, дали ще пристигна?… Той е горделив човек
Тръмп: Ще поканя Путин на Г-7 в Съединени американски щати, дали ще пристигна?… Той е горделив човек
 Тръмп изискал нуклеарни бомби против ураганите, учените са ужасени
Тръмп изискал нуклеарни бомби против ураганите, учените са ужасени
 Огромни проблеми с новото мегалетище на Истанбул
Огромни проблеми с новото мегалетище на Истанбул
 Лидерите от Г-7 покрай съглашение за помощ за Амазония
Лидерите от Г-7 покрай съглашение за помощ за Амазония
 The Guardian: Борис Джонсън лобира за Джордж Озбърн за шеф на МВФ
The Guardian: Борис Джонсън лобира за Джордж Озбърн за шеф на МВФ
 Огненият пъкъл в Амазония заплашва човечеството
Огненият пъкъл в Амазония заплашва човечеството
 Тръмп след Г-7: Мисля, че те почитат комерсиалната война
Тръмп след Г-7: Мисля, че те почитат комерсиалната война
 Макрон разгласи тематиките на Г-7
Макрон разгласи тематиките на Г-7

мериканският президент Доналд Тръмп съобщи, че ще предложения съветския си сътрудник Владимир Путин следващата година, когато Съединени американски щати бъдат хазаин на срещата на Г-7, макар изключването на Москва от клуба поради анексирането на Крим през 2014 година

„ Със сигурност бих го поканил. Дали той може да пристигна или не, в психически проект мисля, че е мъчно да стане. Той е горделив човек”, съобщи Тръмп в Биариц след взаимна конференция с президента на Франция Еманюел Макрон.

Преди това френският държавен глава приветства „ сближаването” на срещата на върха на водачите на Г-7 по редица основни интернационалните въпроси като иранската нуклеарна рецесия, интернационалната търговия и пожарите в Амазония.

„ Успяхме да намерим действителни точки на доближаване, невиждани, доста положителни, които ще ни разрешат да продължим напред по доста потребен начин”, сподели Макрон на конференцията с президента на Съединени американски щати.

Макрон призна, че е имало „ нервност” преди срещата на върха на фона на напрежението сред Съединени американски щати и Европа по редица въпроси.

Тръмп от своя страна съобщи, че Макрон е приключил „ фантастична работа” и това е била „ доста обединяваща” среща.

В продължение на три дни Групата от седемте водещи развити страни разиска комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, обстановката в Иран, Брекзит, вероятното завръщане на Русия в Г-7, противоречивия цифров налог и редица други тематики.

„ Относно цифровия налог ние постигнахме договорка, с цел да преодолеем компликациите, които имахме сред нас”, сподели френският президент.

Лидерите на страните от Г-7 разискаха на срещата си на върха във френския град Биариц и въпроса за връщане към формата на Г-8 с присъединяване на Русия.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се съгласи с предлагането на френския си сътрудник Еманюел Макрон да предложения Русия на срещата на върха на Г-7 през 2020 година в Съединени американски щати. Владимир Путин от своя страна съобщи, че Русия смята всички контакти със страните от Г-7 за потребни и не изключва възобновяването на формата на Г-8. Германският канцлер Ангела Меркел обаче свърза въпроса за възобновяването на формата Г-8 с напредъка в урегулирането на спора в Украйна.

Тръмп съобщи на взаимната конференция със своя френски сътрудник и че Пекин няма „ различен избор”, с изключение на да се съобщи под натиска на Съединени американски щати в тяхната комерсиална война, защото Вашингтон се стреми да принуди Китай към дълбоки промени в стопанската система.

Британският министър председател Борис Джонсън осведоми водачите на Европейски Съюз по време на срещата на върха на Г-7, че при положение на Брекзит без договорка размерът на компенсацията, което Лондон би трябвало да заплати на Брюксел, ще бъде понижено от 39 на 9 милиарда паунда.

Световните водачи се съгласиха да оказват помощ на страните, наранени от големите пожари, които опустошават тропическите гори в Амазония „ допустимо най-бързо”, уточни Макрон.

Германският канцлер Ангела Меркел разгласи в, че Г-7 е направила „ огромна крачка напред” в договарянията с Иран.

Президентът на Съединени американски щати и японският министър председател Шиндзо Абе оповестиха кардинално съглашение за огромна двустранна договорка за свободна търговия.

На фона на всички тези думи за консенсус обаче е показателно, че срещата на Г-7 приключи без обща декларация на международните водачи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР