Свят Тръмп и Путин се видяха за малко Туск коментира

...
Свят Тръмп и Путин се видяха за малко Туск коментира
Коментари Харесай

Тръмп и Путин се видяха за малко

Свят Тръмп и Путин се видяха за малко Туск разяснява избора на водачи на Европейски Съюз в Осака, където стартира срещата на върха на Г-20  Виолета Русенова 28 юни 2019, 06:59  Тръмп и Путин се видяха за малко Източник: ЕПА/БГНЕС
уският президент Владимир Путин и неговият американски сътрудник Доналд Тръмп приказваха малко "на крайник " преди церемонията по и откриването на срещата на върха на Г-20 в японския град Осака, заяви РИА Новости.

Двамата водачи разговаряха оживено един с различен, когато вървяха с цел да заемат местата си за общата фотография на водачите.

Първата сесия на срещата, която беше открита през днешния ден, е отдадена на проблемите на световната стопанска система, търговията и вложенията.

Другата тематика е срещата на някои от водачите на Европейски Съюз, както и новите шефове на Европа.

Президентът Доналд Туск съобщи в петък, че Европейски Съюз е "по-близо " до намирането на компромис за най-висшите постове на блока, само че неотложен пробив не би трябвало да се чака преди срещата на върха Брюксел в неделя.

Лидерите на Европейски Съюз ще се срещнат в неделя, с цел да реализиран съглашение за екипа, който ще управлява блока през идващите пет години, откакто срещата на върха предишния петък завърши без съглашение.

Туск съобщи, че ще продължи договарянията с водещите водачи на Европейски Съюз, в това число с тези на Франция и Германия, в границите на срещата на Г-20 в Осака и продължава да договаря зад кулисите с "12 или 13 телефонни позвънявания " с други играчи от Европейски Съюз.

"Това, което усещам е, че сме по-близо до решението, само че към момента прекомерно надалеч, с цел да кажем нещо по-конкретно през днешния ден ", сподели Туск.

"Не очаквайте бял пушек тук в Осака ", добави той, като се загатна за процедурата за избор на папа и подмятна шеговито: "Пушенето е неразрешено на всички места тук. "

"Не знам по какъв начин ще оцелеете, Жан-Клод, " добави той, обръщайки се към президента на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, прочут като върл пушач.

Германският канцлер Ангела Меркел призна по-рано тази седмица, че процесът е "много комплициран ". Тя сподели, че не може да каже дали "Spitzenkandidat " - или правилото на водещия претендент, съгласно който най-добре представящата се партия на европейските избори ще получи първа най-хубавите работни места - ще успее.

Десноцентристката Европейска национална партия (ЕНП) - политическото придвижване, подкрепено от Меркел - излезе първо на гласуването предишния месец, въпреки и с исторически невисок брой на гласовете.

Смята се, че водещият претендент на ЕНП, Манфред Вебер, не разполага с въздействието и поддръжката да стане началник на Европейската комисия и е срещнал опозицията на френския президент Еманюел Макрон.

Световните водачи се събират в Япония с най-високите залози и най-голямото разделяне от години, с акцент комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, геополитическото напрежение и изменението на климата, написа Агенция Франс Прес.

Двудневната среща на върха в град Осака ще бъде доминирана от въпроси, свързани с търговията, а всички погледи са ориентирани към това дали американският президент Доналд Тръмп и китайският президент Си Дзинпин могат да реализират помирение в спор, който е извънредно нездравословен за международната стопанска система.

Но международните водачи също ще се стремят да понижат напрежението сред Вашингтон и Иран, което докара до опасения от нов спор в Близкия изток.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР