Свят Таал започна да бълва лава, над 400 хил. евакуирани

...
Свят Таал започна да бълва лава, над 400 хил. евакуирани
Коментари Харесай

Таал започна да бълва лава, над 400 хил. евакуирани

Свят Таал стартира да бълва лава, над 400 хиляди евакуирани Издадено е предизвестие и за допустимо цунами в езерото, заобикалящо вулкана  Надежда Неменски 13 януари 2020, 13:02  Таал стартира да бълва лава, над 400 хиляди евакуирани
Таал стартира да бълва лава, над 400 хиляди евакуирани
 Пентагонът: Имаме секретно видео на среща с НЛО
Пентагонът: Имаме секретно видео на среща с НЛО
 Австралия отпуска $35 млн. за възобновяване на природата
Австралия отпуска $35 млн. за възобновяване на природата
 Нови протести раздират Иран
Нови протести раздират Иран
 Четири ракети удариха база с американски военни в Ирак
Четири ракети удариха база с американски военни в Ирак

" Газпром ": България стартира по-активно да строи газопроводи след рецензиите на Путин
 Вулкан изригна във Филипините, над 80 000 евакуирани
Вулкан изригна във Филипините, над 80 000 евакуирани
 DW: Защо
DW: Защо " Турски поток " е триумф за България и неуспех за Русия

илипинските управляващи оповестиха изключително състояние и приканиха за евакуацията за близо половин милион души наоколо до столицата Манила, откакто в неделя вулканът Таал изхвърли пепел на 14 метра височина във въздуха.

В първия ден от новата седмица вулканът, който се намира на към 60 километра южно от Манила и е един от най-активните вулкани в страната, стартира да бълва лава.

Вулкан изригна във Филипините, над 80 000 евакуирани

Филипинският институт по вулканология и сеизмология (PHIVOLCS) увеличи степента на заплаха до четири, което значи, че „ избухливо изригване” може да се случи в идващите часове или дни. Най-високото равнище на предизвестие е пет, което демонстрира, че към този момент се случва изригване.

Издадено е предизвестие и за допустимо цунами в езерото, заобикалящо вулкана .

Има 10 града и общини към вулкана, някои лежат отвън радиуса на евакуация – и те са дом на близо 760 000 души.

„ Вулканът в действителност не е доста огромен, само че се смята за един от най-опасните в света, заради броя на хората, които живеят в непосредствена непосредственост до него”, споделя Ерик Клемети, вулканолог от университета в Денисън.

Вулкан изригна ненадейно в Нова Зеландия, броят на жертвите пораства

PHIVOLCS изиска „ цялостна евакуация” на всички в радиус от 17 километра към вулкана. Този регион, считан за рискова вулканична зона, е дом на повече от 450 000 поданици, съгласно Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.

Към понеделник повече от 16 400 души са потърсили леговище във краткотрайните евакуационни центрове, основани от управляващите. Най-вероятно е общият брой на евакуираните да бъде по-голям, като доста хора избират да останат с членове на фамилията и родственици в други елементи на страната. Федералните управляващи оказват помощ в интервенцията за реагиране и евакуация, армията изпрати 20 военни транспортни средства и 120 души личен състав, с цел да помогне на засегнатите поданици, а секретарят на националната защита съобщи, че

хеликоптери са в подготвеност за евакуация на хора .

Най-смъртоносните вулкани в света

Министърът на защитата също прикани жителите наоколо до изригването да се изтеглят и да не се двоумят да напущат домовете си. Организации за помощ като Червения кръст оказват помощ на място, като изпращат избавителни транспортни средства и хранителни запаси.

„ Лавата, която в този момент стартира да изригва”, е рискова, сподели ЕКлемети, защото основава „ огромен шадраван от лава”, който по-късно може да се разлее в околните градове.

Но вулканичната пепел е най-голямата заплаха, съобщи Джоузеф Михалски, шеф на отдел „ Земя и планетарна просвета “ в университета в Хонконг.

„ Пепелта е това, което ще ви убие, а не лавата”,

сподели той пред Си Ен Ен (CNN). „ Потокът на пепел от избухващ вулкан може да се движи със стотици километри в час”.

„ Вулканичният” туризъм – заплаха, която притегля

Други закани включват смъртоносни токсични газове, отделяни от изригването, и кални потоци, породени от разбъркване на пепел с водна пара в атмосферата.

Ако изригне още веднъж, пепелта – която носи микроскопични части стъкло – евентуално би могла да бъде пренесена на 100 километра или повече, замърсявайки въздуха и водата в далечни места. Повече от 25 милиона души живеят на 100 километра от вулкана.

„ Микроскопичните късчета стъкло са рискови за белите дробове”, сподели Михалски. „ Не желаете такива неща в дробовете си. Те могат да се настанят в дробовете ви и да ви разболеят сериозно”, предизвести специалистът.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: Филипини вулкан Таал изригване евакуация .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Колко събра Национална агенция за приходите от налози и осигуровки  1 Страната ни с репутацията на парадайс за изпиране на пари  1 Отказват ли банки на чужденци да откриват сметки у нас  1 Установиха нередности в 21 публични поръчки --> Пaрите ни  Колко събра Национална агенция за приходите от налози и осигуровки Колко събра Национална агенция за приходите от налози и осигуровки  Страната ни с репутацията на парадайс за изпиране на пари Страната ни с репутацията на парадайс за изпиране на пари  Отказват ли банки на чужденци да откриват сметки у нас Отказват ли банки на чужденци да откриват сметки у нас  Установиха нередности в 21 публични поръчки Установиха нередности в 21 публични поръчки Не пропускай  Плевнелиев: Нено Димов не е единственият виновен Плевнелиев: Нено Димов не е единственият виновен  <br> <strong> Актриси </strong>, които са работили като <strong> сервитьорки </strong> <br>
Актриси , които са работили като сервитьорки
 <br> <strong> 8 младежи </strong>, които ще са новите <strong> звезди </strong> в <strong> спорта </strong> <br>
8 младежи , които ще са новите звезди в спорта
 <br> Това са <strong> най-старите живи </strong> организми на Земята <br>
Това са най-старите живи организми на Земята
Последни  Снимка: iStock Взрив във Ветово, изтеглиха детска градина, има и ранен  <p>Таал стартира да бълва лава, над 400 хиляди евакуирани</p> Таал стартира да бълва лава, над 400 хиляди евакуирани  <p><strong>Славея Сиракова:</strong> Баща ми се шокира, а майка ми стартира да вика</p> Славея Сиракова: Баща ми се шокира, а майка ми стартира...  Снимка: iStock Доброволци избавиха кученце с отрязани крайници и без око  Снимка: БГНЕС И през днешния ден рисково замърсен въздух в София  <p>Маринов за убийството в Галиче: Животински подбуди</p> Маринов за убийството в Галиче: Животински подбуди  Снимка: iStock Огнен пъкъл край Гоце Делчев, пожар изпепели две къщи  Кадър: NOVA.TV Уволниха водач на кола за спешна помощ в Пловдив, пуснал чалга на...  <p>17-годишен стажант в<span style= 17-годишен стажант в НАСА откри планета на третия ден...  Huawei Mate X Huawei продава 100 000 сгъваеми телефона месечно  Кадър: NOVA.TV Нено Димов в ареста! Как ще се отрази това на...  <p><strong>Важна среща</strong> на върха в кралското семейство поради <strong>Мегзит</strong></p> Важна среща на върха в кралското семейство поради Мегзит  <p>Коминните филтри:<span style= Коминните филтри: решение или разхищаване?  <p><strong>Димитрис Папайоану</strong>&nbsp;променя настройките към актуалния танц в България</p> Димитрис Папайоану трансформира настройките към...  <p>Пентагонът: Имаме секретно видео на среща с НЛО</p> Пентагонът: Имаме секретно видео на среща с НЛО  <p>Това ли е най-<strong>невероятното предложение</strong> за брак</p> Това ли е най-невероятното предложение за брак  Робърт Дауни Джуниър Робърт Дауни Джуниър се завръща в ролята на...  Кадър: NOVA.TV Тормоз в Русе: Клошар събира отпадъци в двора си...  <p><strong>Шамфъстъкът</strong>, който има <strong>нужда от охрана</strong></p> Шамфъстъкът, който има потребност от защита  Кадър: NOVA.TV Показни убийства, свирепост... Обръща ли внимание... Всичко от през днешния ден Виц на деня Полунощ е. Медицинската сестра буди някакъв болен пациент. - Какво има? - пита сънен той. - Много се оправдавам, не запомнила съм за ви дам приспивателното... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд  Революция във Финландия, 6-часов работен ден, 4 -дневна седмица Революция във Финландия, 6-часов работен ден, 4 -дневна седмица  Клои Кардашиян разяснява фотография на Преслава разяснява фотография на Водещи вести  <p>Две жертви след голям гърмеж в блок във Варна</p> Две жертви след голям гърмеж в блок във Варна  <p>Маринов за убийството в Галиче: Животински подбуди</p> Маринов за убийството в Галиче: Животински подбуди  <p><strong>Важна среща</strong> на върха в кралското семейство поради <strong>Мегзит</strong></p> Важна среща в кралското семейство поради Мегзит  <p><span style= Джокович отпразнува следващата купа с българска ария  <p>17-годишен стажант в<span style= 17-годишен стажант в НАСА откри планета на третия ден от стажа си  Кадър: NOVA.TV Показни убийства, свирепост... Обръща ли внимание страната  <p>Това ли е най-<strong>невероятното предложение</strong> за брак</p> Това ли е най-неве
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР