Свят САЩ и службите убиват повече хора от талибаните Откакто

...
Свят САЩ и службите убиват повече хора от талибаните Откакто
Коментари Харесай

САЩ и службите убиват повече хора от талибаните

Свят Съединени американски щати и службите убиват повече хора от талибаните Откакто Доналд Тръмп пристигна на власт той даде по-голяма независимост на армията да бомбардира в Афганистан  Николай Киров 24 април 2019, 13:38
а пръв път армията на Съединени американски щати и частите на държавното управление са умъртвили повече цивилни в Афганистан от талибаните и другите терористични групи, с които се борят.

Статистиката е показана в отчет на Организация на обединените нации, оповестен през днешния ден.

От началото на 2019 година американските бомбардировки и акциите на проправителствените афганистански отряди са лишили живота на 305 цивилни. За същия интервал талибаните и други терористични групировки са умъртвили 227 цивилни.

В отчетът за тримесечието на задачата на Организация на обединените нации в Афганистан се споделя, че огромният брой цивилни жертви се дължат на удари от въздуха, издирвателни интервенции или задачи на подкрепяните от Съединени американски щати проправителствени отряди, които "често работят ненаказано ".

Откакто Доналд Тръмп пристигна на власт той даде по-голяма независимост на армията да бомбардира в Афганистан. Съединени американски щати ускориха въздушната си акция против талибаните, които сега управляват напълно или отчасти повече провинции, от по всяко време било след свалянето им от власт през 2001 година
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР