Свят САЩ атакуваха бази в Ирак и Сирия, Помпейо: Това

...
Свят САЩ атакуваха бази в Ирак и Сирия, Помпейо: Това
Коментари Харесай

САЩ атакуваха бази в Ирак и Сирия, Помпейо: Това беше послание

Свят Съединени американски щати нападнаха бази в Ирак и Сирия, Помпейо: Това беше обръщение Министърът на защитата на Съединени американски щати назова въздушните удари триумф 30 декември 2019, 09:24  Съединени американски щати нападнаха бази в Ирак и Сирия, Помпейо: Това беше обръщение
Съединени американски щати нападнаха бази в Ирак и Сирия, Помпейо: Това беше обръщение
 Бащата на Грета Тунберг: Не желая да спася Земята, а детето си
Бащата на Грета Тунберг: Не желая да спася Земята, а детето си
 Стрелба в черква в Тексас, има жертви
Стрелба в черква в Тексас, има жертви
 Най-големите конспирации за последните 10 години
Най-големите конспирации за последните 10 години
 Турция залови мигранти, които мислили, че са в България
Турция залови мигранти, които мислили, че са в България
 Започна замяна на пандизчии сред ДНР, ЛНР и Украйна
Започна замяна на пандизчии сред ДНР, ЛНР и Украйна
 41 станаха жертвите на тайфуна във Филипините
41 станаха жертвите на тайфуна във Филипините
 Конте: Русия и Турция, а не Европейски Съюз, дефинират какво се случва в Либия
Конте: Русия и Турция, а не Европейски Съюз, дефинират какво се случва в Либия

мериканската войска е нанесла "прецизни отбранителни удари " в Ирак и Сирия против милицията Катаиб Хезбола, оповестиха американски източници, представени от Ройтерс.

В изказване на Пентагона се споделя, че са атакувани три обекта на подкрепяната от Иран шиитска милиция в Ирак и два в Сирия.

В отговор на многократните офанзиви на Катаиб Хезбола против иракски бази, в които са ситуирани съдружните сили от "Операция непоколебима решителност " (Operation Inherent Resolve), американските сили нанесоха прецизни отбранителни удари, които ще лимитират способността на Катаиб Хезбола да организира повече офанзиви в бъдеще против съдружните сили, съобщи представителят на Пентагона Джонатан Хофман.

US report: Iran is provoking and threatening the US in Sirya and Iraqhttps://t.co/lvykEG5unL
— US-Italy Forum (@USITA_forum) 7 ноември 2018 година
Атакуваните обекти включвали хранилища за оръжия, командни центрове и контролни пунктове, които Катаиб Хезбола употребява, с цел да възнамерява и прави офанзиви против съдружните сили, сподели Хофман.

При трите удара против обектите в Ирак са убити 4-ма бойци на шиитската милиция, а 30 са ранени, се споделя в известие на иракското военно командване. Според телевизионния канал "Ал Хадас ", представен от ТАСС, измежду убитите при офанзивата против щаба на Катаиб Хезбола край град Каим на границата със Сирия е един от командирите на групировката Абу Али ал Хазали.

Иракски източници, представени от ДПА, оповестиха и за въздушен удар по щаба на така наречен "Бригада 45 " в западната иракска провинция Анбар, при която били ранени убити 13 бойци на мощната шиитска формация Ал Хашд аш Шааби, в това число бригаден пълководец, а други 30 били ранени. Ударите били нанесени с безпилотни летателни апарати.

Катаиб Хезбола се подчинява на общо командване на шиитските формирования Ал Хашд аш Шааби, които се сражаваха на страната на иракската войска и дадоха принос в разгрома на терористичната формация "Ислямска страна ".

Преди няколко дни държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо упрекна подкрепяни от Иран сили за серията от офанзиви против бази в Ирак и предизвести Иран, че на всяка офанзива от Техеран или негови протежета, която навреди на американци или техни съдружници, "ще бъде отговорено по съдбоносен метод от Съединени американски щати ".

Съединени американски щати ядосаха Китай и Русия, Помпео: Имат кръв по ръцете

Американски граждански подизпълнител бе погубен в петък при ракетна офанзива против иракска база покрай Киркук, в която съгласно американски представители е забъркана групировката Катаиб Хезбола.

В понеделник министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър назова въздушните удари триумф.

Той не изключи опцията, в случай че се наложи, да бъдат подхванати и други дейности , с цел да не се допусне тези формирования да подхващат враждебни дейности против Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

Дамаск: Съединени американски щати работят като пирати в Сирия

Според телевизия "Ас Сумария " при обстрела въз основата на "Катаиб Хизбула " в Каим, Ирак, са починали 25 шиитски бойци, а 38 са били ранени, съобщи ТАСС. Според други източници при петте удара са починали 19 души.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо сподели за ударите, че те са обръщение, че Съединени американски щати няма да търпят дейности на Иран, които заплашват живота на американски жители, заяви Асошиейтед прес.

След интервенцията Помпейо, Еспър и военачалник Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, отпътуваха за Палм бийч, Флорида, с цел да осведомят президента Доналд Тръмп.

В малко изказване за публицисти, обещано от резиденцията на Тръмп "Мар а лаго ", Еспър сподели, че с Тръмп са обсъждани "и други благоприятни условия " да се отговори на Иран.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР