Свят Победа за протестиращите в Хонконг, законопроектът за екстрадицията е

...
Свят Победа за протестиращите в Хонконг, законопроектът за екстрадицията е
Коментари Харесай

Победа за протестиращите в Хонконг, законопроектът за екстрадицията е мъртъв

Свят Победа за протестиращите в Хонконг, законопроектът за екстрадицията е " мъртъв " Работата по документа е била " цялостен неуспех ", призна основният админ на територията Кари Лам  Жанета Нейкова 9 юли 2019, 09:24 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Победа за протестиращите в Хонконг, законопроектът за екстрадицията е
Победа за протестиращите в Хонконг, законопроектът за екстрадицията е " мъртъв "
 Борисов: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл
Борисов: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл
 Какво си сподели Бойко Борисов с Ердоган
Какво си сподели Бойко Борисов с Ердоган
 Новият министър председател на Гърция постави клетва
Новият министър председател на Гърция постави клетва
 Иран с нуклеарна опасност и ултиматум към Европа
Иран с нуклеарна опасност и ултиматум към Европа
 Звездите скърбят за Камерън Бойс, който умря едвам на 20 години
Звездите скърбят за Камерън Бойс, който умря едвам на 20 години
 Първи резултати в Гърция: Опозицията с безапелационна победа
Първи резултати в Гърция: Опозицията с безапелационна победа
 Дачич: Сърбия желае другарство и съгласие с България
Дачич: Сърбия желае другарство и съгласие с България

аконопроектът за екстрадицията, който разпали най-голямата политическа рецесия в Хонконг от десетилетия, е "мъртъв ", съобщи основният админ на територията Кари Лам, представена от Ройтерс.

Лам също по този начин призна, че работата по документа е била "пълен неуспех " и увери, че нейното държавно управление няма да възобнови опитите за пробутване на законопроекта в Народното събрание, добавя Франс прес.

Законопроектът, който щеше да разреши екстрадицията на хора от Хонконг за процеси в континентален Китай, разпали големи митинги, които постоянно прекосяваха в принуждение и хвърлиха в безпорядък някогашната английска колония.

В средата на предишния месец Лам отговори на протестната вълна, като замрази процедурата по приемането на наредбите. Това обаче не успокои критиците, които продължиха да показват против законопроекта и да желаят оставката на Лам.
 На фотографията: Кари Лам
Хонконг бе върнат от Англия на Китай през 1997 година.

Въпреки че през днешния ден увери, че законопроектът е "мъртъв ", Кари Лам още един път отхвърли да спомене, че текстът чисто и просто ще бъде отдръпнат, отбелязва Франс прес. Това породи реакция на водачите на протестиращите.
 На фотографията: Кари Лам
"Кари Лам споделя, че планът е мъртъв. Това е нова смешна неистина, целяща да заблуди народа на Хонконг и непознатите медии, тъй като текстът си остава в Народното събрание до идващия юли ", сподели в Туитър Джошуа Уон, едно от лицата на огромните продемократични митинги от есента на 2014 година, който наскоро излезе от пандиза.

Гражданският фронт за човешки права - структурата в основата на следващите всеобщи митинги в Хонконг, само че не и зад конфликтите с полицията, разгласи, че ще има нови демонстрации. Протестиращите желаят оставката на Лам и насочат апели за без значение следствие на хипотетично полицейско принуждение по време на демонстрациите. Според анализатора Диксън Син нищо в думите на Лам не от такова естество, че да понижи напрежението.

Срещу проектозакона за екстрадициите се оповестиха разнообразни публични сегменти - юристи, авторитетни юридически организации, огромни компании, търговски покои, църкви. Оспорващите текста още през вчерашния ден оповестиха, че ще продължат битката. Те възнамеряват нови протестни акции. Сред тях са групово евакуиране на пари от "Bank of China " - една от четирите публични китайски банки. По този метод ще бъде подложена на тестване устойчивостта на банката.

Пекин постави доста старания, с цел да поддържа Кари Лам в полемиката. През уикенда посланикът на Китай в Лондон да вземем за пример съобщи, че проектозаконът за екстрадициите е необходим, с цел да запълни юридически вакуум. Това подхрани опасенията, че Пекин може да изиска той да бъде прокаран в Народното събрание на Хонконг.
Протестите в Хонгконг ескалираха  Демонстранти против пропекинското държавно управление нахлуха в постройката на Народното събрание в полуавтономната територия Хонконг в понеделник вечерта и развяха знамето от епохата на английския колониализъм, откакто щурмуваха зданието в деня на годишнината от връщането на...  Демонстранти против пропекинското държавно управление нахлуха в постройката на Народното събрание в полуавтономната територия Хонконг в понеделник вечерта и развяха знамето от епохата на английския колониализъм, откакто щурмуваха зданието в деня на годишнината от връщането на...  Демонстранти против пропекинското държавно управление нахлуха в постройката на Народното събрание в полуавтономната територия Хонконг в понеделник вечерта и развяха знамето от епохата на английския колониализъм, откакто щурмуваха зданието в деня на годишнината от връщането на...  Демонстранти против пропекинското държавно управление нахлуха в постройката на Народното събрание в полуавтономната територия Хонконг в понеделник вечерта и развяха знамето от епохата на английския колониализъм, откакто щурмуваха зданието в деня на годишнината от връщането на...
Но не става дума единствено за проектозакона, а за избавяне на "душата " на Хонконг, споделят анализатори. Територията се радва на невиждани за континентален Китай свободи на доктрина до 2047 година Принципът "една страна, две системи " планува по-специално независимост на словото и самостоятелност на правосъдната система. Но Пекин е упрекван, че се пробва да отхвърли това съглашение, преди то да е изтекло.

В последните години съзнанието на жителите на Хонконг беше белязано от изгубването на издатели дисиденти, които се появиха в арест в континентален Китай, от анулирането на избора на депутати от опозицията, от експулсирането на непознат публицист, от присъди наложени на водачите на продемократичното придвижване. Пекин също така отхвърля да разреши избор на хонконгския водач посредством директни избори.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР