Свят Пети случай на заразен с коронавирус в Германия Италия

...
Свят Пети случай на заразен с коронавирус в Германия Италия
Коментари Харесай

Пети случай на заразен с коронавирус в Германия

Свят Пети случай на инфектиран с ковид в Германия Италия и Турция стопираха въздушния трафик с Китай, Съединени американски щати отчасти изтеглиха чиновниците си  Василена Василева 31 януари 2020, 07:57  Пети случай на инфектиран с ковид в Германия Източник: iStock
ети случай на инфектиран с ковид е доказан в южната немска провинция Бавария. Пациентът е работил в същата компания, както и останалите четирима души, които са се заразили от сътрудник, който неотдавна се е върнал от командировка в Китай. Това удостовери предаването на вируса от човек на човек в страната.

СЗО разгласи интернационално изключително състояние

Другите инфектирани са трима мъже и жена, които работят за немския снабдител на авточасти Webasto.

До сегашния миг никой различен чиновник, който работи във компанията, не е посочил позитивен тест за вируса, обявиха представители на баварските здравни служби, представени от "Дойче Веле ".

Към момента има 9692 доказани случая на заразяване с ковид "2019-nCov ", 213 души умряли от него.

Infection Summary: As of 1am GMT on January 31st, 2020, there are 9,821 confirmed cases of #coronavirus using the latest reports. This indicates that more people have been infected than the 8,098 total from the SARS Outbreak! pic.twitter.com/hHNlu2jNGk
— Wuhan CoronaVirus News (@CoronaVirusFlu) January 31, 2020
Предишните публични данни за Китай бяха 132 смъртни случая и 7711 инфектирани.

Почти всички съдбовни случаи и множеството инфектирани са в провинция Хубей, чиято столица Ухан е епицентърът на епидемията.

Италия и Турция стопираха въздушния трафик с Китай

От Turkish Airlines оповестиха, че стопират полетите до Китай до 9 февруари с оглед разрастващата се зараза, породена от ковид.

Започна евакуацията на чужденците в Ухан, вирусът убива от ден на ден

"С оглед оценка на обстановката и скорошното развиване на събитията, свързани с разпространяването на ковид, както и дейностите на национални и интернационалните управляващи, стопираме полетите си до градовете Пекин, Гуанджоу, Шанхай и Сиан до 9 февруари ", показват от самолетната компания.

Италианското държавно управление също съобщи, че стопира всички полети сред Италия и Китай, откакто лекарите потвърдиха, че двама китайски туристи са с позитивни проби за ковид.

"Смятаме, че сме първата страна от Европейския съюз, която подхваща тази защитна мярка ", означи министър председателят Джузепе Конте.

Туристите, за които се счита, че са брачен партньор и брачна половинка, са в изолираност в болница за инфекциозни заболявания в Италия.

Съединени американски щати отчасти изтеглиха чиновниците си от Китай

Държавният департамент на Съединени американски щати от своя страна позволи частичната евакуация на чиновниците на посолството в Пекин и китайските консулства.

Според обявата, която се базира на представител на ведомството, известието за "разрешено тръгване " се отнася за всички чиновници в посолството на Съединени американски щати в Пекин и генералните консулства във всички огромни китайски провинции, чието наличие не е належащо за работата на тези задачи.

Смъртоносният вирус завладя цялостен Китай, интернационална евакуация

По-рано Съединени американски щати изтеглиха от Ухан към 200 чиновници на американското консулство, техните фамилии и други американски жители.

"Посолството на Съединени американски щати и генералните консулства в Китай ще продължат да дават консулски услуги, доколкото ресурсите разрешават ", показват от Държавния департамент.

Световната здравна организация (СЗО)

разгласи в четвъртък интернационално изключително състояние поради епидемията с новия ковид, почнала в Китай. Международно изключително състояние за здравето е рядко употребявано означение за опасност, която съставлява световен риск.

.@WHO is working closely with all countries to control the new #coronavirus outbreak. Person-to-person transmission has been seen in at least 3 countries outside #China – Japan
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР