Свят Нова бежанска криза може да сломи ЕС Възможно ли

...
Свят Нова бежанска криза може да сломи ЕС Възможно ли
Коментари Харесай

Нова бежанска криза може да сломи ЕС

Свят Нова бежанска рецесия може да пречупи Европейски Съюз Възможно ли е да се повтори хаосът от 2015 година, когато повече от 1 млн. мигранти пристигнаха на територията на Европейски Съюз  Василена Василева 5 март 2020, 15:56  Започна срещата сред Путин и Ердоган
Започна срещата сред Путин и Ердоган

" Kлането на Кориналдо ": Кой е отговорен за нещастието в италианския клуб
 Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в Западните Балкани
Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в Западните Балкани
 Студ, апетит, беззащитност... Бежанците на турско-гръцката граница
Студ, апетит, беззащитност... Бежанците на турско-гръцката граница
 Бой в турския парламент, опозиционен народен представител подлага на критика Ердоган
Бой в турския парламент, опозиционен народен представител подлага на критика Ердоган
 МВФ отпуска 50 милиарда $ за битка с ковид
МВФ отпуска 50 милиарда $ за битка с ковид
 Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище
Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище

" Супер вторник " в Съединени американски щати - Има ли кой да победи Доналд Тръмп

аосът от 2015 година, когато повече от 1 милион мигранти пристигнаха на територията на Европейския съюз в рамките единствено на година, провокира трайни проблеми сред и в границите на страните от блока. Броят на бежанците, които сега още веднъж минават в Европа от Турция, непрекъснато нараства, написа Bloomberg.

Five years after its last refugee crisis, Europe faces a new one https://t.co/stUbsERqtc
— Bloomberg Opinion (@bopinion) March 4, 2020
В Сирия риск от открита война с Турция

"Все още е рано да се уточни дали сегашната рецесия може да се трансформира в копие на случилото се през 2015 година, само че към този момент е ясно, че това е отзив за неуспеха на Европейския съюз да реформира миграционната си система през последните пет години. Провал, който я прави лесна цел за изнудване от цинични автократи като турския президент Реджеп Ердоган, показва още изданието.

Колко бежанци може да одобри България при мигрантска рецесия

Въпреки че е съдружник на НАТО и претендент за присъединение към Европейски Съюз, Турция от ден на ден се трансформира в геополитическа опасност за Запада . Ердоган води война в Сирия, за която желае европейска поддръжка, когато самият той е повода Идлиб да се трансформира в пъкъл.

За да окаже напън върху Европейския съюз ,

Ердоган интензивно тласка повече от 4 милиона бежанци към Европа. А това директно опонира на договорката, подписана сред Турция и общността през 2016 година, когато в подмяна на доста пари Ердоган даде обещание да не позволява мигрантите да преминат в Гърция, както и да одобри назад всеки, който успее да премине границите ѝ с Европейски Съюз.

Кой печели и кой губи от турската намеса в Сирия

В резултат на това в този момент следим по какъв начин бежанците още веднъж се качват в лодките и гребат до гръцките острови, след което се струпват в претъпкани и мръсни лагери. Този път има и мигранти, придвижващи се по суша до границата на Турция с Гърция и България, където, най-малко към този момент, са биват спирани благодарение на сълзотворен газ и бодлива тел.

България, Кипър и Гърция - дружно против Вишеградската четворка

Трудно е да се каже какъв брой тъкмо е броят на тези бежанци. За Европейски Съюз обаче това е евентуална злополука.

Ако Гърция остане твърда в позицията си,

тълпите от хора ще бъдат заклещени сред границите - доста от тях ще се разболеят. Очакват се и смъртни случаи.

Ердоган даде обещание още мигранти през границите с Европа

За разлика от водачи като Ердоган, Европейският съюз не може да си разреши да допусне такава филантропична злополука. Ако остане вярна на полезностите си обаче, ще изгуби разсъдъка си, се споделя още в разбора.

Ако Европейски Съюз разреши на мигрантите да влязат на негова територия,

това ще сътвори още по-големи проблеми. Веднага откакто се разбере, че границите са "отворени ", към тях ще се насочат хора освен от Сирия, само че и от Африка, Афганистан и други страни. Напливът на мигранти би бил различен подарък за популистите, които са склонни да бъдат както ксенофобски, по този начин и евроскептични.

Нова бежанска рецесия

ще значи повече популисти допълнително страни, опитващи се да подкопаят Европейски Съюз от вътрешната страна.

Тази алтернатива можеше да бъде планувана още през 2015 година, когато съперниците на концепцията за приемане и консолидиране на бежанци съвсем приключи кариерата на Ангела Меркел като канцлер на Германия. Днес Европейски Съюз ползва разнообразни политики във връзка с мигрантите.

Така наречената Дъблинска система изисква мигрантите да аплайват за леговище единствено в първата страна членка на Европейски Съюз, в която влизат физически, което нормално значи Гърция, Италия или Испания. В реалност системата оставя тези гранични страни да се оправят (или не) сами, макар че множеството мигранти възнамеряват да се реалокират в северните страни. Гърция към този момент прекрати обработката на молбите за леговище за един месец. Системата е по едно и също време дисфункционална и несправедлива.

След предходната бежанска рецесия Германия и още няколко други страни се пробваха внесат промени в нея. Плановете бяха Европейски Съюз да разпредели бежанците сред всички страни членки съгласно тяхната икономическа мощ и бройка на популацията. Посрещането даже на относително малко чужденци, изключително на мюсюлманите обаче беше отказано от националистическите държавни управления като Унгария и Полша, които съзнателно гласоподаваха против всички опити за промени.

Грешка беше Европейският съюз да разреши на тези страни да не поемат отговорност, тъй като в този момент ще би трябвало да продължи без тях, както и да наложи нов работещ метод. Хора като Джералд Кнаус, проектант на договорката от 2016 година сред Европейски Съюз и Турция, считат, че група страни, водени от Германия, Франция и Италия, би трябвало да одобряват мигрантите, даже в случай че другите страни членки откажат да споделят тежестта. Това несъмнено би облекчило гранични страни като Гърция.

Най-важното е тази нова система да не бъде податлива на "ефекта на придърпване " и да подсигурява бързото депортиране на икономическите мигранти, които не дават отговор на изискванията за леговище. Европейски Съюз би трябвало да алармира, че противозаконната миграция не си заслужава рисковото пътешестване и по едно и също време с това да предложи законен път с повече визи и разрешителни за работа, да вземем за пример за квалифицирани служащи.

За да накарат страните, от които идват икономическите мигранти - от Африка до Афганистан, да си сътрудничат, Европейски Съюз би трябвало да предложи стимулиращи политики. Например участващите страни биха могли да получат по-добри условия за търговия, вложения и помощ според от готовността им да репатрират личните си мигранти от Европа.



Разбира се, начинанието е огромно и комплицирано само че Европейски Съюз имаше пет години, с цел да стартира все отнякъде. Бездействието го направи лесна цел за събития като войни, апетит и артисти като Ердоган, над които Съюзът няма надзор. Конфедерация, която не може да опази личните си граници и няма единодушие сред членовете си, няма по какъв начин да се радва на доверие от страна на личното си население и в последна сметка ще се разпадне. Ако Европейски Съюз желае да избегне тази орис, би трябвало да се заеме незабавно с разрешаването на проблема, написа още Bloomberg.

По тематиката  Откъде са мигрантите на турско-гръцката граница Откъде са мигрантите на турско-гръцката граница  Нови конфликти на турско-гръцката граница Нови конфликти на турско-гръцката граница  Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище  Борисов: На границата ни с Турция има нулева миграция Борисов: На границата ни с Турция има нулева миграция

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Василена Василева Източник: мигранти рецесия Европейски Съюз бежанци Турция Ердоган .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Спекуланти печелят от ковид  1 Кой ще връща парите на търговци с билети от лотарията  1 Британска самолетна компания банкрутира  1 Сметките за парно на семействата падат с 20% --> Пaрите ни  Спекуланти печелят от ковид Спекуланти печелят от ковид  Кой ще връща парите на търговци с билети от <a href=лотарията " /> Кой ще връща парите на търговци с билети от лотарията  Британска самолетна компания банкрутира Британска самолетна компания банкрутира  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  <br> Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни <br>
Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни
 Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище  <br> Кейти Пери и Орландо Блум ще стават родители <br>
Кейти Пери и Орландо Блум ще стават родители
 <br> <strong> Прическите </strong>, които превземат <strong> 2020 </strong> <br>
Прическите , които превземат 2020
Последни  <p><strong>Илиана Раева</strong> и двете ѝ&nbsp;<strong>бременни дъщери</strong> с&nbsp;фотосесия</p> Илиана Раева и двете ѝ бременни дъщери...  <p>Нова <strong>бежанска криза</strong> може да пречупи ЕС</p> Нова бежанска рецесия може да пречупи Европейски Съюз  <p>Ново лице, 6-цилиндров мотор и 7 хибрида за E-клас</p> Ново лице, 6-цилиндров мотор и 7 хибрида за E-клас  България желае екстрадицията на притежателя на „ Левски “ от ОАЕ България желае екстрадицията на притежателя на „ Левски “...  <p><strong>Двойно изкушение</strong> -&nbsp;разголените Кайли и Стаси (СНИМКИ)</p> Двойно прелъщение - разголените Кайли и Стаси...  Каква е тази необикновена дупка на Марс? Каква е тази необикновена дупка на Марс?  Национален статистически институт опроверга неуместните изказвания на Българска социалистическа партия за Брутният вътрешен продукт Национален статистически институт опроверга неуместните изказвания на Българска социалистическа партия за Брутният вътрешен продукт  Започна срещата сред Путин и Ердоган Започна срещата сред Путин и Ердоган  <p><strong>Берлускони</strong> се раздели с Франческа. Има ли <strong>нова</strong> <strong>жена</strong> до себе си?</p> Берлускони се раздели с Франческа. Има ли нова жена до...  " Kлането на Кориналдо ": Кой е отговорен за нещастието в...  Ожесточен женски конфликт и открит бойкот довечера в Hell’s Kitchen България Ожесточен женски конфликт и открит бойкот довечера в...  <p>Фалшиво злато залива пазара, по какъв начин да го разпознаем</p> Фалшиво злато залива пазара, по какъв начин да го разпознаем  Над 10 ареста при интервенция на ГДБОП и жандармерията в Пловдив Над 10 ареста при интервенция на ГДБОП и жандармерията в...  <p>Жена тормози съседите си от години, няма кой да помогне</p> Жена тормози съседите си от години, няма кой да помогне  Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в Западните Балкани Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в...  <p><span style= Диляна Попова с доста секси рокля на блестяща премиера  <p>Майката на отнетото в Германия бебе: Много сме щастливи</p> Майката на отнетото в Германия бебе: Много сме щастливи  Дронове могат да се ориентират като прилепи Дронове могат да се ориентират като прилепи  Каракачанов: Откакто аз съм министър, са продадени 16 парцела Каракачанов: Откакто аз съм министър, са продадени 16...  <p>Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни</p> Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни Всичко от през днешния ден Виц на деня Жена се кара със брачна половинка си. - Не ни стигат парите, поискай нарастване на заплатата! - На теб не ти стигат, поискай ти!
Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Преродена. Ванеса, която се изправи против анорексията  Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията  На Шипка е положен първият камък на българската независимост  Честит 3 март! Честваме 142 години от Освобождението на България  Отменят тържествата на връх Шипка за 3 март