Свят Макрон: Западните Балкани в Европа, не САЩ, Русия и

...
Свят Макрон: Западните Балкани в Европа, не САЩ, Русия и
Коментари Харесай

Макрон: Западните Балкани в Европа, не САЩ, Русия и Турция да решават

Свят Макрон: Западните Балкани в Европа, не Съединени американски щати, Русия и Турция да вземат решение Президентът на Франция изиска френската дипломация " да включи още веднъж Западните Балкани в географията на Европа ". " Не бива да се позволява неевропейски сили да вземат решение вместо нас " 30 август 2019, 06:46 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Макрон: Западните Балкани в Европа, не Съединени американски щати, Русия и Турция да вземат решение
Макрон: Западните Балкани в Европа, не Съединени американски щати, Русия и Турция да вземат решение
 При Брекзит без договорка: С визи ли ще пътуваме, какво ще стане с българите там
При Брекзит без договорка: С визи ли ще пътуваме, какво ще стане с българите там
 Доклад на Организация на обединените нации: Очакват ни покачващи се морета, свръхбури и изгубване на безконечни ледове
Доклад на Организация на обединените нации: Очакват ни покачващи се морета, свръхбури и изгубване на безконечни ледове
 Политически врагове се сплотиха в Италия, с цел да сформират кабинет
Политически врагове се сплотиха в Италия, с цел да сформират кабинет
 Загина „ най-бързата жена на четири колела ”
Загина „ най-бързата жена на четири колела ”
 Грета Тунберг: „ Доналд Тръмп би трябвало да се вслуша в науката ”
Грета Тунберг: „ Доналд Тръмп би трябвало да се вслуша в науката ”
 Мистериозна зараза, обвързвана с цигарите с изпарител в Съединени американски щати
Мистериозна зараза, обвързвана с цигарите с изпарител в Съединени американски щати
 DW: Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света
DW: Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света

резидентът на Франция Еманюел Макрон изиска френската дипломация "да включи още веднъж Западните Балкани в географията на Европа ", оповестява МИА.

"Да имаш европейска тактика значи да се съобразяваш с границите на Европа ", съобщи президентът на среща с френските посланици в Елисейския замък.

Той акцентира, че в изменящия се стратегически и политически проект свят Франция би трябвало още веднъж да се ангажира в границите на европейските граници със своите съседи и страните, които желаят да бъдат част от Европа. "Не бива да се позволява неевропейски сили да вземат решение вместо нас ", бе безапелационен той.

В противоположен случай решенията ще ги вземат Съединени американски щати, Русия и Турция.

Макрон добави, че Германия също има своите проекти, които били по-ефективни от френските.

Изказването на Макрон е на фона на провеждащата се в Хелзинки неофициална среща на министрите на външните работи на държавите-членки на Европейски Съюз.
 Еманюел Макрон в Елисейския замък
Признавайки края на хегемонията на Запада, Макрон позволи значима неточност

Еманюел Макрон разгласи края на западната надмощие по света и сподели, че е дълбока стратегическа неточност Русия да бъде отблъсната от Европа. Той прикани както за преразглеждане на тактиката на Европа, като цяло, по този начин и да се употребяват пътищата за доближаване с Москва. Преди броени дни президентът на Франция приказва и за това, че демократичната система е деградирала, а капитализмът е полудял. За това с какво е обвързвана тази поредност самопризнания на френския държавен глава, написа авторитетното съветско издание "Взгляд " в материал, показан без редакторска интервенция.

Като направи ангажимента, че "моделът, който ще бъде създаден, никога няма да значи преустановяване на системата на пазарна стопанска система ", Макрон въпреки всичко сложи под въпрос самите основи на актуалния модел, или по-скоро възгледите на Запада за него:

"Не може обаче да не признаем, че този модел ръждяса вследствие на обстоятелството, че самата демократична система деградира. И също по този начин, тъй като самият капитализъм деградира и полудя - защото ние сами генерираме тези прояви на неравноправие, които по-късно не можем да разгадаем ".

Тоест, демокрацията и капитализмът деградираха и би трябвало да измислим нещо ново, което да ни разреши да продължим напред. Отчасти това, несъмнено, е отговорът на казаното преди няколко месеца от Владимир Путин - че "либералният модел " е претърпял провал. Руският президент обаче не приказва за рецесията на капитализма като такава и като цяло има поради основно западните страни. Тогава Макрон възрази против Путин, като означи, че либерализмът е жив. Въпреки това, в този момент той реши да работи като модернизатор, освен на демократичния модел, само че и на целия международен ред като подобен.

Макрон се съгласява, че западният цикъл в международната история завършва. Някои европейци предвиждаха това преди век. И появяването в Русия на комунистически план като че ли потвърждаваше страховете им. Но макар загубата на фиктивен надзор над все по-голяма част от света (първо Съюз на съветските социалистически републики, след това Китай и колониите в Азия и Африка), Западът продължава да има вяра в непоколебимостта на своята надмощие.
 Еманюел Макрон в Елисейския замък
След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година той изцяло изпада в ереса на "края на историята ".

Макрон има мъжеството да го признае – с цел да се опита да избави това, което му е скъпо, а точно западната цивилизация и по-точно европейската й част. За задачата е нужна нова тактика, отговаряща на стоящите пред Франция и Европа провокации. Самостоятелната тактика, акцентира Макрон, "не приспособява политиката си към никого ". А по-късно приказва, в действителност, не за Франция, а за Европа:

"Ние сме единствените, за които неподвижността е съдбовна. Други може да нямат многостранна, само че едностранна или двустранна тактика, ние не можем ".

Макрон е последовател на европейската интеграция, т.е. прехвърлянето на все по-големи пълномощия на наднационално, общоевропейско равнище. Тоест, Франция последователно се разтваря в Европа. В същото време обаче в Париж чакат, че французите в действителност ще дефинират, в случай че не външната политика на Европейския съюз, то нейната интернационална тактика.

Западната надмощие завършва и "новите страни " стават все по-силни, съобщи Макрон – "Китай излезе на напред във времето, а Русия реализира огромни триумфи със своята тактика ". Макрон директно свърза укрепването на Русия с отслабването на Запада.

Тезата "Китай ще смаже Русия " обаче се употребява постоянно и към този момент не е изненадваща. Обикновено се използва от тези, които считат, че Русия се опасява от Китай и че тези страхове у руснаците би трябвало да се развиват по всевъзможен метод, с цел да се предотврати укрепването на руско-китайския съюз. Макрон обаче почтено признава, че подобен съюз не е в полза на Европа:

"Мисля, че изтласкването на Русия от Европа е дълбока стратегическа неточност. Защото ние тласкаме Русия или към изолираност, което основава напрежение, или в съюз с други огромни сили, като Китай. И това въобще не е в нашите ползи "..

Напротив, Европа би трябвало в един миг да приготви и предложи на Русия "стратегическата алтернатива, която безспорно ще търси ", сподели Макрон. Тоест европейските мъдреци би трябвало да предложат на Русия такава роля в света, каквато тя не може да откаже. "Ние сме в Европа и Русия също ", сподели президентът:

"Ако в един миг не сме в положение да създадем нещо потребно дружно с Русия, ще останем в надълбоко безплодно напрежение, ще продължим да имаме замразени спорове на всички места в Европа. Ще продължим да живеем в Европа като спектакъл на стратегическата битка сред Съединени американски щати и Русия ".

Затова Макрон е "искрено уверен, че е належащо също по този начин да се разбъркат деликатно картите, да се откри откровен и придирчив разговор с Русия " и да се създаде общоевропейска тактика за Русия.

Тръмп: Ще поканя Путин на Г-7 в Съединени американски щати, дали ще пристигна?… Той е горделив човек

Макрон разгласи тематиките на Г-7

Мелания и Брижит раздават целувки по време на срещата на Г-7

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Макрон Западни Балкани .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Глобиха с 1 млн. лева една от най-големите банки у нас <br>
Глобиха с 1 млн. лева една от най-големите банки у нас
 <br> Ферма за рабски труд на немски деца в Румъния <br>
Ферма за рабски труд на немски деца в Румъния
 <br> <strong> Забранените афери </strong> на граф и графиня Маунтбатън <br>
Забранените афери на граф и графиня Маунтбатън
 <br style= Ето какво би трябвало да знаете преди да си вземете куче
" />
Ето какво би трябвало да знаете преди да си вземете куче
Последни  <p>Как наподобява <span style= Как наподобява гибелта на една звезда  Еманюел Макрон Макрон: Западните Балкани в Европа, не Съединени американски щати, Русия и...  Apple iPhone XS Старите модели на iPhone ще се обезценят с 30% до дни  <p>Днес би трябвало да честитите на всички с <strong>хубавите имена</strong>...</p> Днес би трябвало да честитите на всички с хубавите имена...  Опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кап. Андреево, чака се повече от 8 часа Опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кап. Андреево, чака се повече от 8 часа  Стефка Костадинова 32 години международният връх на скок височина е...  5,1 млн. лв. санкция на Национална агенция за приходите за теча на данни 5,1 млн. лв. санкция на Национална агенция за приходите за теча на данни  При Брекзит без договорка: С визи ли ще пътуваме, какво ще стане с българите там При Брекзит без договорка: С визи ли ще пътуваме, какво ще...  Али Бабаджян и Реджеп Ердоган по времето, когато към момента бяха съидейници Турция: Нови отцепници, ще оцелее ли Ердоган  Хора следят бурните талази на кея в Колобжег, Полша, на 2 януари 2019 година Доклад на Организация на обединените нации: Очакват ни покачващи се морета...  <p>Задържаните за зверското двойно ликвидиране &ndash; с обвинения</p> Задържаните за зверското двойно ликвидиране – с...  Урсула фон дер Лайен впечатлена от икономическия напредък в България Урсула фон дер Лайен впечатлена от икономическия напредък...  <p>Новолуние в Дева &ndash; време за действителна преценка&nbsp;</p> Новолуние в Дева – време за действителна преценка  Джузепе Конти Политически врагове се сплотиха в Италия, с цел да...  <p><strong>10 дестинации</strong>, на които няма да срещнете <strong>тълпи от туристи&nbsp;</strong></p> 10 дестинации, на които няма да срещнете тълпи от...  <p>Черен като душата на дявола</p> Черен като душата на дявола  <p>Намериха шест мъртви крави в Рила</p> Намериха шест мъртви крави в Рила  <p>Блок рухна в Украйна, има загинали</p> Блок рухна в Украйна, има починали  <p>ЕК сложи ултиматум на Сърбия</p> Европейска комисия сложи ултиматум на Сърбия  <p>Тези звезди отидоха в <strong>Холивуд</strong> без да <strong>знаят английски</strong></p> Тези звезди отидоха в Холивуд без да знаят британски Всичко от през днешния ден Виц на деня Веднъж един безпаричен евреин, живеещ само със сляпата си майка, толкоз дълго се молил на Бог, че той се смилил и му споделил: - Добре,… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Ивет Лалова с следващ триумф  Той е българският господин за един ден  Днес на Шипка е положен първият камък на българската независимост  Откриха нова златна мина у нас  Защо 2 млн. души се хванаха за ръце и пяха дружно против Съюз на съветските социалистически републики  Млад мъж избави две деца и оцеля по знамение в „ Аспарухово ” Водещи вести  <p>Какво ще е времето през септември, ще захладнее ли</p> Какво ще е времето през септември, ще захладнее ли  <p>Как наподобява <span style= Как наподобява гибелта на една звезда  Apple iPhone XS Старите модели на iPhone ще се обезценят с 30% до дни  Урсула фон дер Лайен впечатлена от икономическия напредък в България Урсула фон дер Лайен впечатлена от икономическия напредък в България  Опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кап. Андреево, чака се повече от 8 часа Опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кап. Андреево, чака се повече от 8 часа  Али Бабаджян и Реджеп Ердоган по времето, когато към момента бяха съидейници Турция: Нови отцепници, ще оцелее ли Ердоган  Стефка Костадинова 32 години: Световният връх на скок височина към момента е български  <p>Тези звезди отидоха в <strong>Холивуд</strong> без да <strong>знаят английски</strong></p> Тези звезди отидоха в Холивуд без да знаят английски
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР