Свят Макрон обяви темите на Г-7 Хиляди се събраха на

...
Свят Макрон обяви темите на Г-7 Хиляди се събраха на
Коментари Харесай

Макрон обяви темите на Г-7

Свят Макрон разгласи тематиките на Г-7 Хиляди се събраха на митинг преди началото на срещата  Виолета Русенова 24 август 2019, 18:53 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Макрон разгласи тематиките на Г-7
Макрон разгласи тематиките на Г-7
 Пожари опустошават Амазонка - трансфораха деня в нощ
Пожари опустошават Амазонка - трансфораха деня в нощ
 Загинали и ранени от мълнии при стихия в Полша
Загинали и ранени от мълнии при стихия в Полша
 Си Ен Ен: Доналд Тръмп към този момент се мисли за Бог
Си Ен Ен: Доналд Тръмп към този момент се мисли за Бог
 Русия и Китай: Съединени американски щати ни тласкат към нова „ студена война ”
Русия и Китай: Съединени американски щати ни тласкат към нова „ студена война ”
 В Русия: Участваш в митинг, взимат ти бебето
В Русия: Участваш в митинг, взимат ти бебето
 Бразилските тропически гори горят с рекордна скорост
Бразилските тропически гори горят с рекордна скорост
 Брекзит без договорка: Как страните от Европейски Съюз се приготвят за това
Брекзит без договорка: Как страните от Европейски Съюз се приготвят за това

свое телевизионно послание към жителите президентът на Франция Еманюел Макрон разгласи тематиките на полемика по време на срещата на върха на Г-7.

Държавните и държавни ръководители на седемте най-развити индустриални страни ще обсъдят обстановката в Сирия, Либия, Иран и Украйна, проблемите пред международната стопанска система, битката с неравенството и въпросите на климата, в това число горските пожари в Бразилия.

Френският президент съобщи, че ще отстоява визията за реализиране на съглашения в разнообразни конфликтни точки по света като Иран, Сирия, Либия и Украйна. Тези договорености би трябвало да послужат за попречване на ескалацията там и за отбрана на мира във въпросните страни.

По отношение на положението на международната стопанска система, Макрон съобщи, че ще преследва две цели в Биариц: да убеди сътрудниците, че напрежението, в частност в региона на търговията, се отразява отрицателно върху всички страни и техните жители. Трябва да се реализира стабилизация, която включва избягването на търговски войни, да вземем за пример.

Неравенството ще бъде една от тематиките, на които ще се обърне особено внимание по време на форума.

Въпросът с климатичните промени е значим за всички и упованията на Макрон са, че, макар съществуващите разлики в позициите на обособените участници в Г-7, ще се откри обща формула за съдействие. Единствено по този метод, съгласно него, страните ще могат да отговорят на провокациите, пред които океанът и горящите амазонски гори насочат към човечеството.

Френският президент прикани протестиращите против Г-7 да запазят успокоение.

Около 9000 души стачкуваха срещу откриващия се през днешния ден конгрес на държавните и държавни ръководители на Г-7.

Шествието е тръгнало от община Андай и е минало в спокойна конюнктура. В митинга са взели участие антикапиталисти, еколози, антиглобалисти и няколко десетки представители на „ жълтите жилетки”, оповестява телевизионният канал BFMTV.

Днес във френския курорт Биариц се открива срещата на върха на Г-7, която ще продължи до понеделник.

Министърът на вътрешните работи осведоми, че сигурността на форума е поверена в ръцете на 13 200 служители на реда и жандармеристи.

В Урун, на 20 км от Биариц в петък вечерта четирима служители на реда бяха ранени от пиратки, а 17 стачкуващи бяха задържани за нарушение на възбраната за манифестации. Сред протестиращите също има ранени.

В района към Биариц от средата на седмицата се организира „ анти-среща на върха”, проведена от необятна мрежа неправителствени структури и съперници на глобализацията. За през днешния ден е планувана най-мащабната проява, на която се чака да участват хиляди участници.

Един от уредниците на митингите декларира, че за срещата на върха на Г 7 умишлено е определено отдалечено от огромните градове място. Според него, държавните управления на страните от Г 7 са виновни за последствията от „ неолибералната загуба на правила”, за все по-нарастващата разлика сред небогати и богати, за приватизацията на публични услуги и за финансовата рецесия. Заключителните заявления на ръководителите на тези страни са словесни извършения, от които не произтича нищо. Целта на сходни „ анти-срещи на върха” е да се излезе с различни оферти за развиването на обществото.

Организаторите на митингите също упорстват те да имат кротичък темперамент. Те се надяват, че полицията няма да оказва прекомерно сериозен напън върху стачкуващите, с цел да не излезе обстановката отвън надзор.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР