Свят Коалиционният договор между десни и Зелени в Австрия -

...
Свят Коалиционният договор между десни и Зелени в Австрия -
Коментари Харесай

Коалиционният договор между десни и Зелени в Австрия - "най-доброто от два свята"

Свят Коалиционният контракт сред десни и Зелени в Австрия - " най-хубавото от два свята " Новото държавно управление на Себастиан Курц постави клетва  Василена Василева 7 януари 2020, 15:49  Коалиционният контракт сред десни и Зелени в Австрия - Източник: БГНЕС
Новото съдружно държавно управление в Австрия постави клетва. В него влизат консерватори и за пръв път партията Зелените, предава ДПА.

Кабинетът на консервативния канцлер Себастиан Курц и вицеканцлера от Зелените Вернер Коглер е и първото, в който дамите са болшинство.

Петнадесетте министри, 8 от които са дами, поставиха клетва пред президента Александер ван дер Белен.

Начело на военното ведомство застава Клаудия Танер, а Сузане Рааб ще управлява интеграцията на мигрантите. Алма Задич, 35-годишната щерка на босненски бежанци оглави министерството на правораздаването и стана първият министър в Австрия с мигрантски генезис.

Finland's Sanna Marin's reign as world's youngest head of government is over after just 4 weeks. Austria's Sebastian Kurz returned to power today, for his second stint as Chancellor. He is 33, and 10 months younger than Marin.
https://t.co/hE2g8ZbHaA
— Redmond Shannon (@RedShannon) 7 януари 2020 година
Народната партия на Курц и Зелените предходната седмица подписаха съдружно съглашение. В него като цели са посочени опазването на климата и намаляването на налозите. Запазва се твърдата позиция на Народната партия към имиграцията.

Предишното съдружно държавно управление на Курц с крайнодясната Партия на свободата падна през май предходната година поради видеоматериал, на който водачът на крайнодесните Хайнц-Кристиан Щрахе разисква евентуални инфраструктурни и медийни покупко-продажби с жена, представяща се за съветски политически донор.

След като предходната коалиция на Курц загуби избор на доверие в Народното събрание, Австрия се управляваше от краткотрайно държавно управление отпред с Бригите Бирлайн.

Новата коалиция сред десноцентристите на Курц и Зелените, които по традиция са съперници, може да послужи за образец за други страни - изключително за прилежаща Германия, където допитванията сочат, че на идващите избори може да се стигне до сходна настройка, отбелязва Асошиейтед прес.

VIDEO:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР