Свят Израел и САЩ преговарят с Русия срещу Иран Руснаците

...
Свят Израел и САЩ преговарят с Русия срещу Иран Руснаците
Коментари Харесай

Израел и САЩ преговарят с Русия срещу Иран

Свят Израел и Съединени американски щати договарят с Русия против Иран Руснаците от известно време търсят Съединени американски щати и Израел за вероятно договаряне, което да стабилизира ситуацията на сирийския президент Башар Асад, написа Руслан Трад за Vesti.bg  Руслан Трад 19 юли 2019, 06:14  Израел и Съединени американски щати договарят с Русия против Иран Източник: ЕПА/БГНЕС
о време на тристранна среща в Йерусалим предишния месец Съединени американски щати и Израел са декларирали на Русия, че всяка договорка за бъдещето на Сирия би трябвало да включва наложително евакуиране на иранската войска и про-ирански милиции освен от страната, само че и от прилежащите Ливан и Ирак. Тези елементи от срещата станаха ясни едвам в този момент, откакто американски публични лица споделиха информацията на медии.

Казаното има огромно значение поради подтекста на днешните събития в Сирия и конкуренцията сред обособените заинтересувани страни за повече въздействие в Близкия изток. Израел и Съединени американски щати са мощно обезпокоени, че една политическа договорка за прекратяването на сирийския спор би разрешило на Иран да ускори наличието си в Ливан и Ирак, където към този момент години наред така и така има мощни позиции.

Възможна договорка за Сирия беше фокус на диалозите преди три седмици в Йерусалим.

Тогава съветникът по национална сигурност на Тръмп, Джон Болтън, се срещна с израелския си сътрудник Мейр Бен-Шабат и представителя на Русия, Николай Патрушев.

Руснаците от известно време търсят Съединени американски щати и Израел за вероятно договаряне, което да стабилизира ситуацията на сирийския президент Башар Асад. Те също по този начин се надяват, че Съединени американски щати ще предложи на западните страни да се решат с изпращането на финансова помощ за реконструкцията на Сирия. В момента страните в Европейски Съюз и други съдружници на Съединени американски щати в НАТО се сдържат от обещания, защото виждат проблем в многочислените отчети за арести на завръщащи се бежанци от Ливан, Турция и Йордания. Европейски Съюз смята, че фондовете би трябвало да бъдат под интернационално наблюдаване, с цел да не се употребяват непосредствено от режима на Асад и предприемачи, доближени до президента.

At summit with Russia, Israel and US demanded Iran leave Lebanon, Iraq — report https://t.co/0GzNDE2ehk
— The Times of Israel (@TimesofIsrael) July 16, 2019
Възможна договорка от вида, който Израел и Съединени американски щати изискват от Русия, би било мъчно за реализиране начинание.

Москва е съдружник на Иран в Сирия и до момента руснаците не съумяха да убедят Техеран, че би трябвало да изтегли силите си от страната. Официално Русия разгласи, че иранците са се изтеглили на към 100 км от границата с Израел в оспорваната зона в Голански възвишения, само че израелски публични лица обявиха, че про-иранските милиции към момента оперират в региона.

Според американски медии Болтън и Бен-Шабат са декларирали на Патрушев, че изтеглянето на иранските сили от Сирия е наложително авансово изискване, за каквато и да е договорка, само че също по този начин и незадоволително изискване. В този смисъл, американците и израелците считат, че Иран би трябвало да се изтегли и от Ирак, и от Ливан.

Ливан е изключително значим за израелската сигурност, защото там са ситуирани частите на Хизбулла – един от най-големите клиенти и съдружници на Иран, като организацията разполага със забележителен ракетен боеприпас, добит по време на войната в Сирия.

През последните месеци израелската войска предприе акция по границата с Ливан, където бяха прекратени няколко подземни тунела на Хизбулла, с които могат да бъдат прехвърляни военни сили от ливанска на израелска територия.

Вашингтон упорства изключително и за Ирак.

Правителството в Багдад е сложено сред чука и наковалнята, защото както американците, по този начин и иранците имат мощно въздействие в страната. В същото време иракските политици – включително и авторитетният свещеник Муктада Садр – се притесняват, че про-иранските милиции, известни като Хашд ал Шааби, получават рисково доста въздействие. На предишните парламентарни избори милициите даже се явиха със лична партия и съумяха да завоюват място в Народното събрание.

В началото на юли министър председателят на Ирак пък издаде декрет, с който се планува милициите да станат част от формалната иракска войска. Освен всичко, Израел счита, че про-иранските милици в Ирак имат ракети, способни да поразят цели на негова територия. Всички тези опасения са споделени и от Съединени американски щати, и надлежно предадени на представителя на Русия по време на срещата в Йерусалим.

An interesting article that suggests(amongst others) that the recent US strike against al-Qaeda-tied Hurras al-Din militants was an indirect result of the recent trilateral meeting between Russia, the US, and Israel last monthhttps://t.co/WaEoi5w8b6
— Michael A. Horowitz (@michaelh992) July 10, 2019
Не е ясно какво ще се случи след срещата в Йерусалим.

Болтън и Бен-шабат обявиха на Патрушев, че първоначално руснаците би трябвало да се концентрират върху напън върху иранците да изтеглят тежкото си оръжие – най-много ракети и артилерия – от Сирия. Докато Русия обществено отбрани Иран след срещата, Москва има своите ползи от сюжет, който би притиснал Техеран. Макар и съдружници в името на опазването на Асад на власт, двете страни имат доста разнообразни цели в Сирия.

След като съветската войска извърши намеса в Сирия през 2015 на помощ на сирийското държавно управление, това наклони везните в интерес на Кремъл и иранското наличие – циментирано до оня миг – беше застрашено. Русия също по този начин от ден на ден договаря с Израел през последната година и прави усещане, че съветската войска не реагира по никакъв метод при многочислените въздушни удари на израелците върху ирански обекти в Сирия. Русия също по този начин има интерес Иран да изтегли част от позициите си, с цел да има по-голямо въздействие върху сирийските държавни сили.

Разминаването сред публични изказвания и действителни дейности стана част от пейзажа.

Миналата седмица Владимир Путин изпрати своя представител в Сирия, Александър Лаврентиев, в Техеран да заяви на иранците за диалозите в Йерусалим. Въпреки това, американски и израелски публични лица считат, че Иран е обезпокоен от тристранните диалози сред Израел, Съединени американски щати и Русия и считат, че тези ходове заплашват наличието им в Сирия.

 Руските С-400 идват в Анкара, само че Турция и Русия буксуват в Сирия Руските С-400 идват в Анкара, само че Турция и Русия буксуват в Сирия  Ще изпрати ли Европа бойци в Сирия Ще изпрати ли Европа бойци в Сирия  Либия - спорът се задълбочава, кои страни вземат участие Либия - спорът се задълбочава, кои страни вземат участие  Обмисля ли Европейски Съюз основаване на „ Европейско Гуантанамо “ Обмисля ли Европейски Съюз основаване на „ Европейско Гуантанамо “

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Руслан Трад Съединени американски щати Иран Русия Израел Йерусалим среща .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> За новата <strong> европейска аристокрация </strong> <br>
За новата европейска аристокрация
 Атанас Скатов покори деветия си осемхилядник Атанас Скатов покори деветия си осемхилядник  <br> Как се извиняват другите зодии <br>
Как се извиняват другите зодии
 <br> Едни от <strong> най-смешните фотоси </strong> на Камила <br>
Едни от най-смешните фотоси на Камила
 1 Различният обред: Да си младоженка в Рибново (СНИМКИ)  1 Хамелонът Елза Патаки (СНИМКИ)  1 Какво прави Бойко Борисов на фотосите на ТВ сериала „ Откраднат живот “?  1 Родни и международни звезди полудяха по FaceApp (ВИДЕО) --> АКЦЕНТИ  Различният обред: Да си младоженка в Рибново (СНИМКИ) Различният обред: Да си младоженка в Рибново (СНИМКИ)  Хамелонът Елза Патаки (СНИМКИ) Хамелонът Елза Патаки (СНИМКИ)  Какво прави Бойко Борисов на фотосите на ТВ сериала „ Откраднат живот “? Какво прави Бойко Борисов на фотосите на ТВ сериала „ Откраднат живот “?  Родни и международни звезди полудяха по FaceApp (ВИДЕО) Родни и международни звезди полудяха по FaceApp (ВИДЕО) Последни  <p>Израел и Съединени американски щати <strong>преговарят с Русия </strong>срещу Иран</p> Израел и Съединени американски щати договарят с Русия против Иран  <p>От Кривина до Германия: <strong>Гавраил, който живееше на верига</strong></p> От Кривина до Германия: Гавраил, който живееше на верига  <p>Едно по-различно комби</p> Едно по-различно комби  <p><strong>Уругвай</strong> &ndash; страната с минимум корупция и най-вече футбол в Южна Америка</p> Уругвай – страната с минимум корупция и...  Фон дер Лайен: Продължаваме глобите против Русия Фон дер Лайен: Продължаваме глобите против Русия  Колко пари имат Радев, Борисов, депутати и министри Колко пари имат Радев, Борисов, депутати и министри  <p>Вижте българското знаме на Рожен&nbsp;</p> Вижте българското знаме на Рожен  Нови хакерски офанзиви против страната Нови хакерски офанзиви против страната  Радев: Шефът на Радев: Шефът на " Военна информация " би трябвало да е боен  <p>Мъж откри ампутирания си крайник на кутия с цигари от ЕС</p> Мъж откри ампутирания си крайник на кутия с цигари от Европейски Съюз  Българска акция с интернационална премия за цифров маркетинг Българска акция с интернационална премия за цифров...  Пуснаха хакера от ареста, юристът му: Той е почтен Пуснаха хакера от ареста, юристът му: Той е почтен  Излезе второто класиране за гимназиите Излезе второто класиране за гимназиите  Оправдаха доктора, умъртвил апаш Оправдаха доктора, умъртвил апаш  Кевин Спейси Оттеглиха обвиняванията против Кевин Спейси  „ В кръг “ в главната конкурсна стратегия в Сараево „ В кръг “ в главната конкурсна стратегия в Сараево  <p>КЗЛД стартира инспекция на Национална агенция за приходите след хакерската атака</p> КЗЛД стартира инспекция на Национална агенция за приходите след хакерската офанзива  Джейн Сиймор 68-годишната Джейн Сиймор по бански в Сен Тропе (СНИМКИ)  Отлагат тол системата за март следващата година Отлагат тол системата за март следващата година  <p>Как наподобява мъж, който <strong>не е подстригвал косата си</strong> от 40 години</p> Как наподобява мъж, който не е подстригвал косата си от... Всичко от през днешния ден Виц на деня Един благородник върви с ботуш на главата. Спира го служител на реда и го пита: - Какво прави този ботуш на главата Ви, сър? - Нищо съответно.… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  182 години от рождението на Васил Иванов Кунчев – Левски  Урсула фон дер Лайен е новият началник на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е новият началник на Европейска комисия  БГ звезди се включиха в акция за „ избавяне “ на летния сезон на Черноморието с акция за на Черноморието  Граждани отиват за паспорти - получават фиш, за който не знаят и не могат да платят  Откриха черна дупка, която не би трябвало да съществува Откриха черна дупка, която не би трябвало да съществува  Захвърлен, подминаван и оживял: Сами Водещи вести  Колко пари имат Радев, Борисов, депутати и министри Колко пари имат Радев, Борисов, депутати и министри  Нови хакерски офанзиви против страната Нови хакерски офанзиви против страната  <p>Вижте българското знаме на Рожен&nbsp;</p> 200 гайдари откриват Рожен  <p>От Кривина до Германия: <strong>Гавраил, който живееше на верига</strong></p> В България - на верига, в Германия - със семейство  <p>Едно по-различно комби</p> Комби, което може доста повече от транспорт на пазарски чанти  <p><strong>Уругвай</strong> &ndash; страната с минимум корупция и най-вече футбол в Южна Америка</p> Уругвай – страната с минимум корупция и най-вече футбол в Южна Америка
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР