Свят Гусман превърна цял град в бойно поле, полицията се

...
Свят Гусман превърна цял град в бойно поле, полицията се
Коментари Харесай

Гусман превърна цял град в бойно поле, полицията се оттегли

Свят Гусман трансформира цялостен град в полесражение, полицията се отдръпна Съдейки по известията в обществените мрежи и фрагментите от улиците, Кулиакан е потопен в безпорядък и смут  Николай Киров 18 октомври 2019, 16:20  Гусман трансформира цялостен град в полесражение, полицията се отдръпна Източник: EPA/БГНЕС
кция на полицията против наркокартел трансформира цялостен град в Мексико в полесражение. В продължение на часове се води престрелка с картечници и автомати сред националната армия и полицията от една страна и бойците на Овидио Гусман, наследник на именития наркобарон Хоакин „ Ел Чапо” Гусман, от друга.

В последна сметка силите на мексиканското държавно управление се отдръпнаха. Властите оповестиха, че са взели това решение, с цел да спрат вълната от принуждение и да защитят цивилното население на град Кулиакан. Жителите са предизвестени да не излизат от домовете си, в това число и да не вървят до работните си места. Целият град е затворен, до момента в който управляващите чакат изтеглянето на хората на наркокартела.

Картел прати партида с дрога към Ford

Съдейки по известията в обществените мрежи и фрагментите от улиците, Кулиакан е потопен в безпорядък и смут. На фотосите се виждат тежко въоръжени мъже, стрелящи по полиция, тела по улиците и горящи барикади. По предварителна информация най-малко двама души са убити и 21 са ранени.
Гусман трансформира цялостен град в полесражение, полицията се отдръпна  f  f  f  f
Всичко стартира сутринта при рутинна акция на полицията. Претърсвайки къща по сигнал полицейски патрул открива вътре Овидио Гусман и го арестува. Завързва се престрелка, която бързо прераства в същинска война.

Наркотрафикантите нахлуват в града с камиони и джипове с инсталирани върху тях тежки картечници. В отговор към полицията се причисляват и елементи на националната армия. Стреля се и с гранатомети.

Cartel members are allegedly equipped with M249 Para machine gun & M72 LAW anti-tank rocket-propelled grenade launcher in #Culiacán, #Mexicohttps://t.co/ViCEDXPvel pic.twitter.com/E5Y4G424zt
— RT (@RT_com) October 18, 2019
Няколко часа по-късно Гусман е освободен, само че престрелката продължава, до момента в който членовете на наркокартела се изтеглят от града.

Адвокат на семейство Гусман публично заяви пред медии, че „ Овидио е жив и на свобода”.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че ще организира среща със своя кабинет по сигурността, с цел да обсъдят обстановката.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР