Свят Борис Джонсън ги е лъгал както никой друг и

...
Свят Борис Джонсън ги е лъгал както никой друг и
Коментари Харесай

Борис Джонсън ги е лъгал както никой друг и пак му вярват

Свят Борис Джонсън ги е лъгал както никой различен и отново му имат вяра Борис Джонсън желае да стане министър председател на Англия  Николай Киров 14 юни 2019, 12:27 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Борис Джонсън ги е лъгал както никой различен и отново му имат вяра
Борис Джонсън ги е лъгал както никой различен и отново му имат вяра
 Как двама летци прелетяха Атлантика за 16 часа
Как двама летци прелетяха Атлантика за 16 часа
 Съединени американски щати публично упрекнаха Иран, ще има ли война
Съединени американски щати публично упрекнаха Иран, ще има ли война
 Министър утвърди екстрадицията на Асандж в Съединени американски щати
Министър утвърди екстрадицията на Асандж в Съединени американски щати
 Тръмп подписа супер договорка, а Полша ще заплати солено
Тръмп подписа супер договорка, а Полша ще заплати солено
 Петролни танкери са ударени от торпедо край Иран
Петролни танкери са ударени от торпедо край Иран
 Потоп на север, горещини на юг в Италия
Потоп на север, горещини на юг в Италия
 Чия е сянката зад проектозакона в Хонгконг
Чия е сянката зад проектозакона в Хонгконг

участ Джонсън желае да стане министър председател на Англия. И прави това, което умее най-добре - да дава обещание ярко бъдеще.

Бил е на коафьор и е свалил някой и различен кг. Пред обществеността в Лондон Борис Джонсън се появи в нова светлина - освен външно, написа „ Дойче веле” (Deustche Welle).

Това си пролича и през последните спешни месеци, когато той демонстративно се въздържаше от прекомерно гръмки изказвания. Дългото му безмълвие очевидно беше издирван резултат, с който да увеличи в допълнение упованията. Но това, което видяхме, когато публично разгласи кандидатурата си за премиерския пост, сподели Борис подобен, какъвто го знаят всички: преливащ от оптимизъм и положително въодушевление, само че с малко политическо наличие.

Най-добрият мотив на кандидат-премиера беше обвързван с предишното му на основен кмет в Лондон. И Борис не пропусна да се похвали какъв брой удивително е изпълнявал отговорностите си, по какъв начин бил решил проблемите на столичния град и ослепително го подготвил за семейството на олимпиадата. Неговите многочислени критици настояват нещо по-различно: разказват го като лентяй, който не е постигнал нищо, само че е оставил в наследство редица прекомерно скъпи влиятелни обекти.

За времето си като външен министър, което представляваше безконечен низ от провали и гафове, Джонсън не отрони и дума. И то в случай, че залата беше претъпкана с негови последователи. Те го приветстваха бурно, когато разгласи, че Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври – без значение със или без договорка. Предишната си закана, че няма да заплати нищо на Брюксел, в случай че не се реализира задоволително за Англия съглашение, Джонсън въобще не загатна.

Времето обаче работи против упоритостите на Джонсън. Чак на 22 юли ще се организира гласуването измежду членовете на Консервативната партия, след което политиците излизат в лятна почивка. Така че нови договаряния с Брюксел биха могли да стартират чак при започване на септември. А има и друго - Европейски Съюз безчет пъти към този момент е повтарял, че съглашението за „ Брекзит” не предстои на предоговаряне, което ще важи и за идващия английски министър-председател. Но за Борис Джонсън всичко това са детайлности, той очевидно бе пристигнал, с цел да внуши убеденост, че може да се оправи.

В същото време той не изключи разновидността за овакантяване на Европейски Съюз без договорка. Тази вероятност даже може да изиграе решаваща роля на едни нови договаряния с европейците, тъй като и те, също като него, не желаели да се стига до „ корав “ „ Брекзит”. Но с цел да бъдело всичко това правдоподобно, Англия трябвало неотложно да стартира с подготовката си за овакантяване на общността. За страдание, на публицистите не бе дадена опция да го попитат за едно проекторешение на кабинета, което бе оповестено от „ Файненшъл Таймс”. В него се споделяше, че английската фармацевтичната индустрия се нуждае от 6 до 8 месеца, а английските търговци – от четири до пет месеца, с цел да се приготвят за новия граничен режим с Европейски Съюз.

Джонсън бе подложен натясно само, когато трябваше да отговори дали би подал оставка, в случай че се провали в напъните си да провежда „ Брекзит”. Все отново той призна, че сходно решение „ няма да е лесно”, след това изрече още няколко общи изречения, и не отговори с изрично „ да” или „ не”. Затова пък разгласи, че трябвало да се пресуши „ тресавището от Уестминстър”, като че ли самият той в никакъв случай не е бил част от него. И увери, че желае да вдъхне нова убеденост на английските жители, които били мощно обезкуражени около полемиките за „ Брекзита”, а и мощно разединени. Същото важало и за Консервативната партия.

Борис Джонсън фактически наподобява допустима фигури за всички крила в партията: хардлайнерите харесват острия му език във връзка с „ Брекзит”; умерените виждат в него типичния консерватор-традиционалист; на по-възрастните той дава обещание огромни данъчни облекчения, а на космополитните лондончани – някакъв нов тип „ закостенял европеизъм”, каквото и да значи това. Най-силният му коз обаче е обещанието торите да завоюват идващите избори. Зад Джонсън към този момент застават близо 70 от депутатите на неговата партия – това му дава доста преимущество пред останалите съперници.

Социолозите също са на мнение, че той единствен има късмет за победа. Особено в предизборна конюнктура Джонсън показва най-голямото си предимство: блестящата изразителност на обществените му изяви сполучливо прикрива слабата му подготовка по същината на политическите въпроси.

През 2016 година той съумя да „ продаде” на британците даже и опашатата си неистина за огромните чисти вноски на Англия в общия бюджет на Европейски Съюз, които след „ Брекзит” щели към този момент да се пренасочат към английското опазване на здравето. За това, също както и за доста други обещания, дадени преди референдума за Брекзит, Джонсън към този момент въобще не приказва.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР