Свсеки изминал ден лятото е все по-близо и всички чакаме

...
Свсеки изминал ден лятото е все по-близо и всички чакаме
Коментари Харесай

Седем начина да спестите пари за лятна почивка

Свсеки минал ден лятото е все по-близо и всички чакаме с неспокойствие да дойдат отпуските, с цел да се втурнем към морето да събираме слънчеви лъчи на плажа. Това обаче изисква финанси, а в изискванията на инфлация спестяването на пари е извънредно мъчно.

Ако сте от хората, които желаят да харчат по-малко, само че не знаят по какъв начин, тази публикация е тъкмо за вас.

Представяме ви няколко метода, с които да спестите пари за идната лятна отмора:
Следете брошурите на питателните магазини и си правете лист
Ако посещавате супермаркета без ясна визия какво желаете да си купите, има голяма възможност да напълните количката с ненужни и скъпи артикули, а сметката на касата да не е по никакъв начин дребна. Поради тази причина от изключителна изгода ще ви бъде да преглеждате брошурите авансово и да си отбелязвате промоционалните артикули, с цел да се снабдявате само с тях, когато отидете в магазина.

Подредете вярно целите си

Замислете си дали си заслужава да пръснете луди пари за действия отвън дома. Това могат да бъдат визити на кафенета, заведения за хранене и нощни клубове. На такива места цените са повишени и може да се окаже, че сте изхарчили забележителна сума за неща, които у дома можете да си осигурите доста по-евтино. Пригответе си сами вкусната вечеря и освен, че ще спестите, само че и ще почувствате задоволство от целия развой.
Правете си всекидневен доклад на разноските
Често хората не си даваме ясна визия за парите, които сме изхарчили. Поради тази причина би било извънредно потребно да записвате някъде всичките си разноски. Така ще можете да следите дали сте изразходили повече или по-малко средства в дадения интервал и по този метод да планирате бъдещите разходи.
Заменете автомобила/таксито с градски превоз
За всички е ясно какви са сега цените на горивата и какъв брой са поскъпнали таксиметровите услуги. Можете да спестите извънредно доста разноски, в случай че си подсигурите карта за градския превоз и употребявате него.
Спестете от вода и електричество
Старайте се да не оставяте лампите включени, когато не се намирате в дадена стая. Прекарвайте по-малко време в банята. За всички нас е доста релаксиращо да стоим под душа, разсъждавайки върху всички житейски проблеми и проблеми от всекидневието, само че да не забравяме, че водата коства пари. Вместо да прекарвате 1 час в банята, бъдете експедитивни и оставете мислите си за времето преди заспиване.
Заменете мола с магазини за облекла втора ръка
Колкото и срамно да звучи за някои хора, извършването на покупки в магазин за втора ръка в действителност може да се окаже освен потребно за нашите финанси, само че и много занимателно. На такива места можете да откриете страхотни артикули, в това число от скъпи марки, на нереално ниски цени.
Купете си касичка
Това е тактичност, която всеки един от нас е употребявал като дребен, само че се оказва извънредно ефикасна. Всяка вечер слагайте сред 5 и 10 лв. в касичка (или кутия) и ще се изненадате по какъв начин до лятото ще сте събрали задоволително пари, с цел да си позволите мечтаната лятна почивка с другари или семейство.

Още от създателя:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР