Свръхтежката ракета с космическия кораб Starship (Старшип) на компанията SpaceX

...
Свръхтежката ракета с космическия кораб Starship (Старшип) на компанията SpaceX
Коментари Харесай

Мегаракетата Starship се взриви минути след изстрелването си

Свръхтежката ракета с галактическия транспортен съд Starship ( " Старшип " ) на компанията SpaceX ( " Спейс екс " ) беше сполучливо изстреляна от космодрума в Бока Чика, щата Тексас, само че се взриви по-малко от четири минути след старта си, съобщи Ройтерс.

Това беше втори опит за безпилотен тестови полет на ракетата.

Тя трябваше да бъде изстреляна на 17 април по първичен проект, само че стартът й беше отсрочен в последния миг поради замръзнала клапа за повишение на налягането в първата степен на ракетния ускорител.

Компанията " Спейс екс " на Илон Мъск предаваше онлайн старта през днешния ден. Ракетата сполучливо потегли от кулата за изстрелване в утринното небе над Тексас. По-малко от четири минути по-късно галактическият транспортен съд " Старшип " не съумя да се отдели, както беше планувано и последва гърмеж във въздуха, отбелязва Ройтерс.

Въпреки това чиновниците на компанията на Мъск се поздравяваха, защото за сполучлив старт се счита отделянето от стартово оборудване на изцяло интегрираните галактически транспортен съд и ракета.

НАСА разчита на " Старшип " да транспортира астронавти до повърхността на Луната след няколко години, свързвайки се с капсулата " Орион " в лунна орбита. На по-късен стадий Илон Мъск желае да употребява големите галактически кораби, с цел да изпраща повече хора на Марс.

Общата височина на " Старшип " е 120 метра, което го прави най-голямата и най-мощната ракета, създавана в миналото. Тя е в положение да генерира съвсем двойно по-голяма двигателна сила при политане спрямо лунната ракета на НАСА, която изпрати празна капсула до естествения сателит на Земята и назад в края на предходната година.

Космическият транспортен съд за многократна приложимост " Старшип " е предопределен за полет до Марс и е планиран да транспортира 100 души. Прототипи към този момент са направиха няколко тестови полета назад към Земята, само че до момента те бяха в границите на земната атмосфера.

Congrats team on an exciting test launch of Starship!

Learned a lot for next test launch in a few months. — Elon Musk (@elonmusk)
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР