Свръхтежката ракета Falcon Heavy на SpaceX бше изстреляна в САЩ,

...
Свръхтежката ракета Falcon Heavy на SpaceX бше изстреляна в САЩ,
Коментари Харесай

SpaceX изстреля свръхтежката ракета Falcon Heavy с таен военен товар

Свръхтежката ракета Falcon Heavy на SpaceX бше изстреляна в Съединени американски щати, стана ясно от известие на аерокомпанията на Мъск в Twitter. Мисията USSF-67 започва от галактическия център Кенеди във Флорида в неделя вечерта (понеделник заран европейско време). Това е петият сполучлив полет на този вид ракета, която остана най-тежкоподемната ракета  в употреба до изстрелването на SLS в края на 2022 година с задачата Artemis 1. Изстрелването и задачата в началото бяха оповестени за събота, повода за забавянето не е ясна.

На борда си тя носи полезнен товар, разгласен с абревиатурата USSF-67. Това е сателитен адаптер от LDPE, на който са конфигурирани пет галактически кораба, както и информационен спътник за непрестанно излъчваване Continuous Broadcast Augmenting SATCOM 2.

Точният състав на конфигурацията от апарати за изстрелване е засекеретен, знае се единствено, че изстреляните товари са " в ползите на галактическите сили на Съединени американски щати ". Два от тях са нужни за повишение на " ситуационната информираност " на американските войски (тоест служат за разузнаване или комуникация), а другият е първообраз на устройство за криптиране.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР