Свръхтънък и гъвкав LED екран, който може да бъде залепен

...
Свръхтънък и гъвкав LED екран, който може да бъде залепен
Коментари Харесай

LED екран залепва за кожата

Свръхтънък и еластичен LED екран, който може да бъде залепен върху ръката, с цел да се получават и изпращат послания - това е изобретението на японски академик, който се надява то да откри приложение в опазването на здравето, съобщи Франс прес.

"Устройството с дебелина 1 милиметър разрешава на пациента да изпрати медицински данни на лекаря си ", разясни изобретателят Такао Сомея от Токийския университет. След като е залепено за дланта на ръката, то може да се употребява също за приемане на послания от пациенти, с цел да не не помнят даприемат лекарството си. Освен това може да даде опция на дребни деца да споделят с бабите и дядовците си, които са надалеч от тях.

"Ако го сложи върху кожата си, човек има възприятието, че то е част от тялото му - увери Сомея. - Когато получаваш послания върху ръката си, ставаш прочувствено по-близък с оня, който ги изпраща. "

Той означи, че изобретението ще е от изгода за възрастните хора в Япония, защото ще даде опция за непрекъснато неинвазивно следене на здравословното им положение.

Устройството включва свръхлек датчик и безжична система за връзка.

"Place displays on your skin, and you would feel as if it is part of your body. When you have messages sent to your hand, you would feel an emotional closeness to the sender, " newly developed by Professor Takao Someya of Tokyo University. /AFP Photo pic.twitter.com/JCrTTZlxBP
— Gulled Hassan (@EngGulaid) February 18, 2018
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР