Свръхестествени приключения и много чувство за хумор очакват читателите в

...
Свръхестествени приключения и много чувство за хумор очакват читателите в
Коментари Харесай

Тайните на Софийския университет и още фантастични мистерии в българското фентъзи, което не бива да пропускате

Свръхестествени завършения и доста възприятие за комизъм чакат читателите в „ Случаят с третата мощ “.

Градско фентъзи с детайли на тайнственост – по този начин Цветина Цолова дефинира новата си книга, която към този момент е в книжарниците с логото на издателство Artline Studios.

Действието на романа се развива в София, където основният воин Григор е студент. Той постоянно е имал странното чувство, че в Софийския университет се крие някаква загадка . Едва в трети курс обаче стартира да разплита мистерията с помощта на новия си съквартирант, приятелите си и… един невероятен клуб.

 книга ArtLine Studios ArtLine Studios

След поредност от невероятни случки Григор става част от скрито общество, което има свои правила и крие безчет рискове . Григор ще опита да откри място за себе си там, обаче би трябвало да внимава – желанието му да бъде специфичен може да се окаже рисково.

Междувременно злокобно стогодишно знамение стартира да се сбъдва и единствено най-могъщата есперска мощ може да го спре. Оказва се, че Григор е обрекъл всички, без даже да го осъзнава .

Романът загатва през цялото време за ролята на познатия ни Софийски университет в мистерията на историята: „ Истината беше, че стартира да учи в Софийския университет, тъй като, когато застанеше на голямото централно стълбище на Ректората, го заливаше вълна от нещо необяснимо. Сякаш шестото възприятие му нашепваше, че вътре се крие нещо. Не знаеше какво, само че то го викаше със своя безмълвен глас от остаряло дърво и ослепителен мрамор “.

Цветина Цолова е повествовател на фантастични истории, а „ Случаят с третата мощ “ е вторият ѝ разказ. Макар и наситена с напрегнати моменти, книгата предлага на читателите една история, изпълнена с доста възприятие за комизъм. Авторката споделя визията, че: „ Хуморът е най-хубавото лекарство против горчивината на живота и от време на време ни е нужна единствено една къса радостна история, с цел да се почувстваме по-добре “.

Цветина Цолова е родена през същата година като фрапучиното в Starbucks. Учи японски в 18 СОУ, а след това следва в НМУ (Нов вълшебен университет) компетентност „ Кино и телевизия “. „ Случаят с третата мощ “ е вторият разказ на Цвети. Тя е позната на читателите със сборника с разкази „ Нулева година “ и романа „ Да спасиш сън “ (изд. „ Асеневци “) , както и писателския си блог „ Щукна ми “ .

 книга ArtLine Studios Личен архив

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР