Свободните офис площи клас А и Б в София се

...
Свободните офис площи клас А и Б в София се
Коментари Харесай

Празните офиси в София стават все повече

Свободните офис площи клас А и Б в София се усилват през първото полугодие на тази година и доближават 14,3%. Това се случва, откакто през втората половина на предходната година свободните площи означиха лек спад, написа консултантската компания Avision Young в собствен отчет за офис пазара.

Една от аргументите за растежа на незаетите офис площи е тактиката на фирмите за понижаване на площта и удължение на наемните контракти, която е главният метод, следен при внедряването на хибридния модел на работа от вкъщи и офиса след пандемията.

Други фактори са неналичието на ново „ импортирано “ търсене от интернационалните компании и приключването на съществуващи наемни контракти на компании, които към този момент са се преместили в по-нови здания.

За първи път от доста дълго време процентът на свободните площи в центъра и необятния център е по-голям, в сравнение с в покрайнините на София, означават консултантите. Причината е главно в преместването на компании от централните региони в покрайнините на столицата, привлечени от нови планове и/или от по-агресивни търговски оферти.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР