Свободна продажба на канабис в хранителен магазин откри полицията в

...
Свободна продажба на канабис в хранителен магазин откри полицията в
Коментари Харесай

Собственикът на магазина с канабис на рафтовете: Това е индустриален коноп

Свободна продажба на канабис в хранителен магазин откри полицията в Смолян. Дрогата била открита при акция на Министерство на вътрешните работи. На рафтовете в един от питателните магазини в центъра на града са открити 34 разфасовани етикиране пакетчета – с тегло от 1, 2 и 3 грама, съдържащи суха зелено-кафява тревна маса.

По случая е формирано досъдебно произвеждане

Полевият тест с дръг чек е потвърдил съществуването на тетрахлоканабинол. Окръжният прокурор на Смолян Недко Симов уточни, че е формирано досъдебно произвеждане и е назначена експертиза, която да покаже какво е процентното наличие на тетрахлорканабинол. 

„ Полицията пристигна по сигнал, най-малко по този начин споделиха. Не са намерили нищо незаконно, тъй като България е една от първите страни в Европа, в която е позволена продажбата на сибиди като цяло. Това е артикул, който е проучен в четири лаборатории в Европа и няма причина да не се продава на пазара на комерсиалната мрежа. Сибиди може да се купи и от аптечната мрежа и от алкохол цигари и други магазини “, изясни притежателят на магазина.

Лекар се притеснява от заобикаляне на закона

„ На няколко места са иззели съответния артикул да го изследват и проучването демонстрира, че всичко си е в нормите. Това е промишлен коноп – така наречен сибиди, което е позволено за продажба в България. Все още никой не е пристигнал в нашата компания да се позаинтересува защо става въпрос, единствено по магазините вървят. Магазините разполагат с нужните документи, документи за това нещо. Ефектът е успокоителен, болкоуспокояващ, на нервите работи, също ги успокоява “, изясни дистрибуторът.

„ Преди към месец човек, който предлага електронни цигари, пристигна и ни предложи да продаваме вид вейп с марихуана и листчета, които се поставят под езика. Ние изрично отказахме, като той ни убеждаваше, че ще издаде и фактура “, уточни още притежателят на хранителния магазин.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР