Свободен удар на Лионел Меси води Аржентина до победа над Еквадор в откриващата квалификация за Световната купа

...
Аржентина започна квалификационната си кампания за Световното първенство през 2026
Коментари Харесай

Аржентина започна квалификационната си кампания за Световното първенство през 2026 г. с победа благодарение на още един страхотен пряк свободен удар на Лионел Меси.

След като след 78 минути резултатът все още беше нулев, Меси се активизира и прехвърли стената на защитниците, измествайки вратаря на Еквадор Ернан Галиндес на мястото и го превърна в още един зрител.

Това се оказа победител при победата на Аржентина с 1-0 и тогава нападателят на Интер Маями получи огромни овации, когато беше заменен в 89-ата минута.

„Знаем, че това са трудни мачове в квалификациите“, каза Меси пред репортери след мача. „Еквадор има много добри играчи, те знаят какво правят и са много добри физически. Беше много тежък мач, много физически. Бях малко уморен – затова бях резервиран – но се чувствах добре.

„Неотдавна бяхме световни шампиони, но изглежда, че много неща се случиха оттогава. Трябва да продължим, да се състезаваме и да се класираме за следващото Световно първенство, да играем мач след мач.

Меси създаде още един момент на магия за Аржентина. Меси създаде нов момент на магия за Аржентина. Марчело Ендели/Гети изображения

„Показахме в приятелските срещи, които изиграхме, и днес в днешния мач за точки, че тази група няма да се отпуска. Всеки иска да победи Аржентина, а сега, когато сме шампиони, още повече.”

Голът на Меси беше неговият 29-и в квалификационни кампании за Световно първенство, изравнявайки рекорда на стария му съотборник в Барселона Луис Суарес. Общо Меси вече има 104 гола в 176 мача за националния отбор.

Докато Албиселесте доминираха в притежанието на топката, организираният отбор на Еквадор – който очаква да се класира за Световното първенство през 2026 г. – задуши атаката на домакините през по-голямата част от мача.

Въпреки това, нямаше спиране на магическия момент на Меси в края на второто полувреме.

Наскоро разширеното Световно първенство означава, че шестте най-добри от 10-те южноамерикански отбора вече имат гарантирано място за изданието през 2026 г., като страната, завършила на седмо място, влиза в мини междуконтинентален плейофен турнир, за да се опита да спечели място.

Капитанът по-късно получи огромни овации. По-късно капитанът получи огромни овации. Густаво Гарело/AP

На друго място в четвъртък Колумбия също започна кампанията си с победа с победа с 1-0 у дома срещу Венецуела, докато Парагвай завърши с нулево равенство у дома срещу Перу с 10 играчи.

Първият кръг от мачовете продължава в петък, като Бразилия приема Боливия, а Уругвай посреща Чили.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР