Свободата на словото в тази свободна държава е да мога

...
Свободата на словото в тази свободна държава е да мога
Коментари Харесай

Петър Петров, "Възраждане": Не водим война с медиите

Свободата на словото в тази свободна страна е да мога да споделям каквото желая и когато желая. Ние не сме изгонили публицист, а публицист пристигна непоканен, ние го помолихме да напусне. Това съобщи зам.-председателят на " Възраждане " Петър Петров по Bulgaria ON AIR откакто през вчерашния ден първата конференция на партията след изборите беше белязана от скандал. Лидерът Костадин Костадинов се опита да изгони публицисти от няколко медии и ги назова задгранични сътрудници.

Смятаме, че нашите позиции не би трябвало да бъдат преиначени за една операция на обществото, и то с финансиране от непознати агентури. В Съединени американски щати работи подобен закон, съгласно който тези медии, които получават финансиране от непознати държавни управления и агентури, биват обозначени ", сподели в студиото на " България заран ".

Според него в България също би трябвало да се внесе сходен законопроект.

" Целенасоченото манипулиране от няколко съответни медии продължава много време. Крайно време е да изразим нашата политическа позиция и да покажем, че имаме правила, от които няма да се откажем. Не считам, че се опитваме да филтрираме медиите, просто показваме своето отношение към тези, които манипулират обществото. Ние не водим война с медиите ", добави Петров в ефира на Bulgaria ON AIR.

И е безапелационен, че могат да потвърдят думите си.

Попитан дали ще имаме държавно управление, той отговори: " По-скоро не. Твърде доста са разликите сред политическите субекти. Всички огромни политически партии обявиха неотстъпчивост да създадат консенсус посред им. Не сме получили покана от ГЕРБ. Фигурите на Соломон Паси и Росен Плевневлиев са спорни, би било обидно да преговаряме с тях. Няма да преговаряме с ГЕРБ и Движение за права и свободи за сформиране на държавно управление. "

Петър Петров показа, че ще образуват група, която да договаря с останалите партии за запазването на българския лев.

" Ако третият мандат бъде връчен на " Възраждане " - ще го върнем изпълнен и ще представим състав на кабинета. За нас е извънредно значимо да запазим финансовата самостоятелност на България. Ако приемем еврото, то ще има извънредно отрицателни последици за стопанската система на България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР