Свободата е качество на духа. Раждаме се с нея, после

...
Свободата е качество на духа. Раждаме се с нея, после
Коментари Харесай

Жени трудни за обичане

Свободата е качество на духа. Раждаме се с нея, след това я губим и по-късно малко по малко се учим да сме свободни още веднъж. Свободата е изконното право на избор. Тя е част от самоосъзнаването и значително е стадий от себеосъществяването, което всички ние вършим, до момента в който живеем.

Женската независимост е обект на голям брой мнения, всевъзможни разбори и дори рецензии. Имам поради менталната и духовна независимост на дамите, тяхната освободеност и дарба да изживяват себе си, без да влизат в спор със личната си природа.

Много мъже заявяват, че желаят до себе си самостоятелна и мощна жена – от тези, които светят със лична светлина и не са ничие отражение, които се оправят сами, не мрънкат, забавляват се с житейските провокации, употребяват трудностите по пътя си като добър мотив за физическа или душевна подготовка, не се „ връзват елементарно “ и мъчно могат да бъдат засегнати.

На пръв взор тези девойки наподобяват извънредно привлекателни и неустоими за сътрудници. Какво повече би могъл да желае един мъж от жена, която може да се оправя и сама и надали би се увесила на нечий врат (или касичка) със своите искания, претенции, тревоги?! Само че подобен вид жена идва дружно с особеностите на породата си, които не рядко са сложни за преглъщане и единствено опитните и устойчиво заземени мъжкари могат да се оправят с тях.

Наивно е да се има вяра, че самостоятелните дами са с плоска емоционалност или, че са им непознати женските демони. Те просто познават личните си бесове добре и умеят да ги управляват по-умело. Което не значи, че имат цялостен самоконтрол. Понякога, въпреки и рядко, тези дами се сгромолясват и тътенът е заплашителен, даже застрашителен за мъжете без лична прочувствена непоклатимост.

Гледали ли сте „ Дяволът носи Прада “ и оня миг, в който Мерил Стрийп е пометена от личната си персонална буря? Спомняте ли си по какъв начин наподобява? Мислили ли сте по какъв начин се усеща такава жена (въпреки хиперболизацията на сценария) и на какво е способна в такива моменти? Ще ви кажа – на нищо. В тъмните моменти от живота си, мощните дами не са способни на нищо градивно. Те стават мрак. И за разлика от бързото възобновяване във филмите, имат потребност само от време, от доста време с цел да се изправят и да се гмурнат в живота още веднъж. А през това време мъжът до тях не може да е всеки, тъй като не всеки би се справил. Но в случай че в подобен миг същият този мъж не издържи и си тръгне, то по-добре да в никакъв случай да не се връща, тъй като няма да е добре пристигнал. Сложна работа, нали?

Свободните дами са мощни, само че имат ловко прикрита и защитавана в загадка потребност от поддръжка. Открити и отдадени на околните си, те мъчно простят изменничество. Подушили непочтеност към себе си ще извадят ренде от чантата си, ще изстържат от живота си всяко възприятие, спомен и мисъл за „ предателя “ и ще го изхвърлят от живота си, дружно с ненужния отпадък от кухнята. Не тъй като са безчувствени кучки, а тъй като са свободни. А свободата прави възприятията им чисти, с нетърпимост към неистина и двуличие.

Да, те са търпеливи и имат забележителни умения да чакат, да простят и да дават втори късмет. Но това не е тъй като имат заблуди във връзка с действителността. Тяхната вътрешен глас е мощно развита и те елементарно разпознават прочувствените тирани в живота си, само че тъй като са наясно с бялото и черното в човешката същина, отсъждат постепенно и следят дълго време, преди да създадат финалния скок.

Независимите дами са подвластни от свободата си. Тя ги построява и подържа изправени. По някакъв метод е станала част от живота им, може би, в миналото даже е била нежелана, само че в този момент нещо като техният персонален дилър на дрога. Те могат да се влюбят, да обичат, да отгледат децата си, да бъдат отлични и отдадени съпруги и майки единствено, в случай че могат да дишат свободно. Ако някой се опита да отнеме въздуха от същността им, да ги промени или трансформира в нещо, което не са, ще стартират да вият от яд и болежка и рано или късно ще захапят. Болезнено. И след това ще си отидат.

Личната им свободата е по едно и също време благословия и тяхно проклинание. Мъжете първо ги обичат, а по-късно – ненавиждат поради нея. Лесно е да се влюбиш в такава жена. Тя е естествена и непринудена като вятър. Реализирана, със лични си инстинкти и закони, тя обогатява света. Мъжът желае да я улови, да се издигне на крилете ѝ. И, в случай че самият той не умее да лети, би имал триумф единствено в случай че съумее да я привърже към себе си. Ала крилете ѝ се носят нависоко и, в случай че той получава световъртеж или му се гади от височината, е по-разумно да не я лъже със седмото небе, а да я пусне сама преди някой да изгуби салдото и да катастрофира в канара, наподобяваща божествен остров.

Не можеш да купиш самостоятелна жена. Не можеш и да я мамиш дълго време. Не можеш и да я принудиш да се намърда в тесни облекла или взаимоотношения единствено, тъй като „ по този начин би трябвало “. Но можеш да я имаш, без да я притежаваш. Ако ти стиска. А тя сама ще ти даде всичко. Стига да си подготвен.

Via teodoraslavova.blogspot.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР