Свобода, изолация, здраве, вирус, дистанция, заедност, любов, вяра и какво

...
Свобода, изолация, здраве, вирус, дистанция, заедност, любов, вяра и какво
Коментари Харесай

Награда за кино 355 на Фондация „Стоян Камбарев“ предизвиква млади кинотворци за трета поредна година

Свобода, изолираност, здраве, вирус, отдалеченост, заедност, обич, религия и какво ли още не – толкоз доста тематики и ентусиазъм оферират последните месеци. А началото на 2021 година е идеалното време за код „ Три-Пет-Пет “ и креативна борба.


Фондация „ Стоян Камбарев “ за трета поредна година провокира младите кинотворци като им дава опцията за присъединяване и победа в НАГРАДА ЗА КИНО 355.

От през днешния ден ( 25 януари ) до 28 февруари 2021г. младите режисьори може да аплайват при цялостна независимост на тема, жанр и род. Единственото изискване е в заглавието на техния филм да участва цифрата „ 10 “, което да се вплете в сюжета. Допускат се единствено напълно авторски сюжети.


Елитно интернационално жури от Холивуд, Англия и България ще прави оценка кандидатурите и ще селектира 3 -ма режисьори, всеки от които ще снима и съобщи 5 -минутен игрален филм единствено за 5 календарни дни.


Фондация „ Стоян Камбарев “ ще помогне за продуцирането на филмите и ще поддържа и тримата финалисти (на възраст сред 18 и 30 години,) като им обезпечи 2 снимачни дни на територията на UFO Film and Television Studio, с опция за прилагане на декори, осветяване, атрибут и дрешник. Късометражните филми могат да бъдат снимани и на друга, мечтана от младите кинотворци локация, само че със лична снимачна техника.

Традиционно, крайният избор на спечелилия ще бъде в ръцете единствено на публиката, която ще гледа филмите премиерно онлайн и ще гласоподава по време на годишната Церемония за връчване на Наградите на Фондация „ Стоян Камбарев “ - 12-та Награда за Полет в Изкуството и 3-та НАГРАДА ЗА КИНО 355. Дългоочакваното от всички млади създатели в България събитие, ще се организира в края на април 2021г.


Третият притежател на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (Три-Пет-Пет) ще получи специфична бронзова статуетка и 10 000 лева под формата на парични средства и услуги за продуциране на идващия му филм от Фондация „ Стоян Камбарев “ и нейните сътрудници NOVA Film, UFO Film and Television Studio и ARS Digital Studio.


През 2019-та година, първите финалисти на НАГРАДА ЗА КИНО 355 бяха надарените кинорежисьори Стефани Райчева , Надя Тодорова и Йордан Михайловски, който сграбчи статуетката и 10 000 лева Миналата година 12-членното професионално интернационално жури селектира младите Евгения Танева, Петер Чивийски и Ваня Бойчева , като успеха бе за Ваня.


„ Щастлива съм, че този наш автентичен кино конкурс НАГРАДА ЗА КИНО 355 предизвика толкоз доста млади филмейкъри да творят и вземат участие в него. И шестте ни финалиста за двете години демонстрираха висока мотивация, мощно предпочитание и пристрастеност за кино, като спечелилите Йордан Михайловски и Ваня Бойчева към този момент снимаха своите нови филми, с помощта на Фондацията и техните министър председатели ще бъдат напълно скоро.

С наслаждение подкрепихме и филмите на още двама от тези даровити млади кинорежисьори, въпреки че това не бе в регламента на надпреварата. Сега с неспокойствие чакаме новите хрумвания, като се надявам те да ни предизвикат, разсмеят или разплачат. Най-важното е кинотворците да съумеят да опишат вълнуващо своята история.


Всъщност тъкмо това е изкуството - умеенето да разказваш истории “, показа актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева , в качеството си на Председател на УС на Фондация „ Стоян Камбарев”, само че също ги провокира да се включат в състезанието НАГРАДА ЗА КИНО 355 .

Всичко за премията и кино надпреварата както и условия, може да намерите ТУК -

Кандидатури за НАГРАДА ЗА КИНО 355 се одобряват от 25.01. до 28.02.2021 година на уеб страницата на Фондацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР