Свлачището край Трифон Зарезан е изоставено от години, а заради

...
Свлачището край Трифон Зарезан е изоставено от години, а заради
Коментари Харесай

Гуцанов: Свлачището край Трифон Зарезан е изоставено от години, а заради безхаберието на институциите няма и път до Златни пясъци

Свлачището край Трифон Зарезан е изоставено от години, а поради безхаберието на институциите в града и страната няма и път до Златни пясъци. Безотговорно е две десетилетия свлачището да е изоставено и Общината и страната да не поставят обикновени грижи да го възстановят.

Това съобщи през днешния ден варненският народен представител Борислав Гуцанов в предаването " Позиция " по радио Варна.

Той напомни, че в предишното свлачище е имало и край " Кабакум " и то е било доста по-трудно за оправяне.

По думите на Гуцанов по време на мандата му като ръководител на Общинския съвет в морската столица благодарение на министър Асен Гагаузов са се справили с него.

" Нека взимаме образец от съседите си. Румъния кандидатства и завоюва средства по стратегиите на Европейския съюз и укрепва е брега и попречване на ерозията край Констанца, като единствено за там бяха дадени 841 милиона евро, от които 602 милиона са европейско финансиране. Какво вършим ние? Абсолютно нищо! ", пита риторично депутатът.

Според народния представител общинската стопанска система във Варна е затънала не до гуша, а към този момент диша с шнорхел. Той добави, че това е безсрамие и закононарушение към жителите на града.

" Това свлачище би могло да бъде преодоляно като проблем посредством премостване за към 30 милиона лв.. Вместо това Общината тегли заем за 150 милиона и ги дава за оправяне на улици, за план който не е структуроопределящ за туризма и бъдещето на града ", съобщи още Гуцанов.

Той напомни, че поради същото това безхаберие е паднал фарът на " Галата " и там също са се задействали свлачищни процеси.

" Още от 2012-2014 година се знае, че Българското Черноморие е на път да изгуби огромна част от плажове. Според данни на Областна администрация – Варна единствено на плажа в кв. " Аспарухово " в границите на една година са изгубени към 50 дка от пясъчната линия ", сподели още той.

Другата тематика, която бе наранена в предаването, е идната актуализация на бюджета на страната.

" Оптимист съм, тъй като нямам доверие, че поради партиен нарцисизъм и тесногръдство някой би лишил българските жители от поддръжката, от която имат обезверена потребност. И не математическия общ брой на гласове е значим, а съвестта и моралът на всеки един народен представител ", съобщи

По думите му единствено по този начин ще се усилят с 20% пенсиите на 2 100 000 пенсионери, ще се вдигне необлагаемият най-малко за младите фамилии на 6000 на месец, ще влязат в действие и антикризисните ограничения на страната.

" Вярвам, че на 27 юни актуализацията на бюджета ще е реалност, тъй като светът не се върти към една партия. Хората са значимите! ", акцентира Гуцанов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР