Свлачища затвориха пътя от Рилския манастир за Кирилова поляна, съобщиха

...
Свлачища затвориха пътя от Рилския манастир за Кирилова поляна, съобщиха
Коментари Харесай

Свлачища затвориха пътя от Рилския манастир за Кирилова поляна

Свлачища затвориха пътя от Рилския манастир за Кирилова поляна, оповестиха от Община Рила.

От полицията в Кюстендил споделиха, че на 22 август, след 17:00 часа, е била оказана техническа помощ след срутване на земна маса на пътя Рилски манастир-Кирилова поляна, а пътят е бил затворен.

Днес на разсъмване в региона е имало ново срутване, споделиха зот полицията. Оттам прецизираха, че пътят е затворен за прекосяване сега, само че в региона няма бедстващи хора.

Пътят се стопанисва от Община Рила, споделиха от организацията " Пътна инфраструктура ". Заместник-кметът на общината Лазар Чавков уточни, че разчистването в региона продължава.

Снощи спешните действия са траяли до 22:00 часа, като е оказана помощ за прибирането на четири автомобила, останали в сектора. " Това е регион с огромен водосбор. При съществуването на значителни превалявания, както сега, се получава събиране на доста вода, която се спусна, поради високата денивелация, надолу по ската с огромна мощ.

Свлекли са се скална маса, дървета и тиня ", сподели Чавков. Той уточни, че регионът, където се е задействало свлачището, е сред отбивката за гроба на Св. Иван Рилски и Кирилова поляна.

" Предполагам, че работата ще продължи през целия ден. Такива проблеми в региона последно е имало преди 20 години ", уточни Чавков. Той посочи, че през днешния ден следобяд ще се събере спешен щаб, който да одобри решение, с което да се търси финансова помощ за укрепването на сектора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР