Свищов. В присъствието на много жители и гости на града

...
Свищов. В присъствието на много жители и гости на града
Коментари Харесай

Велико Търново: С концерт на Берковската духова музика бяха закрити празниците „Свищовски лозници”

Свищов. В наличието на доста поданици и посетители на града кметът на Свищов Генчо Генчев публично закри празниците на града. „ Свищовски лозници `2018 ” предложи богата стратегия от културни и спортни прояви. Голям интерес провокираха и концертите. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
В неделната вечер на площад „ Алеко ” измежду специфичните посетители бе Великотърновският митрополит Григорий, който дружно с отец Михаил Миронов благослови присъстващите. Преди това на сцената пред постройката на Общината концерт изнесоха читалищни танцови сформира от Царевец, Ореш и Морава, а със свои осъществявания публиката зарадва надарената Ивона Русева от с. Българско Сливово.
По традиция в последната вечер от „ Свищовски лозници ” се афишират спечелилите от състезанието за домашно алено вино, който Общината годишно провежда. Победител стана Александър Александров от Павликени, на второ място е Божин Божинов, а на трето Йордан Герчев. Те бяха наградени персонално от кмета Генчо Генчев.
Специалната премия на компания „ Томика Метал ” АД – неръждаем контейнер от 90 литра, предопределен за ферментация и запазване на вино, бе присъдена на Илия Христов от Свищов. Наградата му връчи Любомир Чавдаров – представител на компанията.
В словото си пред присъстващите кметът Генчо Генчев загатна, че и тази година Общинското управление се е постарало да провежда друга и забавна стратегия по време на празниците, с която да зарадва жителите и гостите на Свищов.
Преди да закрие публично „ Свищовски лозници `2018 ”, Генчев благодари на всички, взели участие в организацията им, както и на спонсорите, помогнали за реализирането на богатата стратегия.
Кулминацията на вечерта бе концерт на Берковската духова музика, а свищовлии още с първото осъществяване се хванаха на хоро, както прилича на подобен празник.
В края на вечерта присъстващите бяха зарадвани и с атрактивна заря.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР