Свищов. Стопанска академия Д. А. Ценов – Свищов осигурява безплатни

...
Свищов. Стопанска академия Д. А. Ценов – Свищов осигурява безплатни
Коментари Харесай

Велико Търново: Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов осигурява безплатни общежития за първокурсниците

Свищов. Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” – Свищов обезпечава безвъзмездни общежития за първокурсниците. Това оповестиха от пресцентъра на образователното заведение . Висшето учебно заведение е единственото в страната, което дава тази опция за своите ученици. От правото за гратис настаняване в студентските общежития за първата година, могат да се възползват кандидатствалите със документ от Националните училищен надпревари или състезания за есе, извършени през образователната 2018/2019 година в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” – Свищов.
Общежитията, в които се настаняват свищовските студенти, са в непосредствена непосредственост до университетския кампус. Избралите тази алтернатива получават пакет, включващ: денонощен пропускателен режим; безвъзмезден паркинг; напълно реновирани стаи, с всички нужни улеснения за престояване, в това число независим електромер и хигиеничен възел.
В общежитията има обособени перални пространства с автоматизирани перални и сушилни. Всички студенти могат да се хранят в студентския стол, като столовото хранене е с държавно дотиране. Осигурено е обедно и вечерно меню, в дните от понеделник до събота, в това число.
При присъединяване в другите издания на Националните училищен надпревари или състезания за есе, които организира Стопанска академия, средношколците получават документ, с който получават право да се запишат за студенти в мечтана от тях компетентност в постоянна форма на образование. Свищовската академия е първото висше учебно заведение, което започва провеждането на Национални училищен надпревари по стопанска система и към този момент има осъществени 33 издания в разнообразни посоки. В рамките на образователната 2018/2019 година са извършени шест надпревари в 10 посоки, присъединяване в които взеха над 600 средношколци от цялата страна.
Три от тазгодишните издания се организираха в свищовското висше учебно заведение и бяха проведени от съответните катедри в следните посоки: „ Управление на планове ”; „ Счетоводство ”; „ Проектиране на мобилно приложение ”; „ Туризъм ”; „ Маркетинг ”; „ Международен бизнес ”; „ Банкиране, финансиране и бюджетиране ”; „ Икономикс ”; „ Предприемачество ”. Състезания по „ Митнически и данъчен надзор ” се организираха в Разград и Пловдив, а в Пирдоп се организира изнесено съревнование в направление „ Предприемачество ”. В организацията на извършените шест съревнования участваха Академичният център за кариерно консултиране и връзки с обществеността и 10 катедри. Като ментори на средношколските екипи се включиха над 100 студенти и докторанти, а в съставите на журитата, оценявали участниците, с изключение на университетски преподаватели, се изявиха и над 30 представители на практиката от обществения и корпоративния бранш.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР