Свищов. По покана на заместник-кмета на Община Свищов Анелия Димитрова

...
Свищов. По покана на заместник-кмета на Община Свищов Анелия Димитрова
Коментари Харесай

Велико Търново: Приемни семейства от Свищов гостуваха в Центъра за обществена подкрепа в града

Свищов. По покана на заместник-кмета на Община Свищов Анелия Димитрова се организира регулярна среща диалог с приемните фамилии от общината. В нея се включиха също шефът на Дирекция „ Социално подкрепяне “ Милена Илиева, Ренета Чобанова – шеф отдел „ Закрила на детето “, Анелия Димитрова – началник Общинска работа „ Социални действия “, Ася Михайлова – шеф на ЦОП и експерти от екипа на тази обществена услуга. Това оповестиха от пресцентъра на Община Свищов .
Децата, които се нуждаят от приемна грижа, са деца в риск или лишени от пълноценна родителска грижа. Необходимо е към тях да се прояви особено схващане, внимание, грижа и приемане, от което те са били лишени. В община Свищов има 6 одобрени приемни фамилии, в които са настанени 7 деца.
Срещата провокира доста позитивни реакции, мнения и въпроси за всички участници.
Приемните родители разискаха, както елементарни житейски проблеми, по този начин и дългата и комплицирана процедура по пътя към приемане на дете в фамилията. В другарски диалог те споделиха своя опит, насладите и компликациите, които ги съпътстват и получиха доста потребни препоръки. Освен това показаха удовлетвореността си от поддръжката на експертите от ЦОП и екипа на отдел „ Закрила на детето “.
Анелия Димитрова поздрави приемните родители за отговорността, която са поели и предизвикването, пред което са изправени, както и за избора освен да одобряват дете в своя дом, само че и да поставят старания за неговото образование и развиване. Тя изрази мнение и насочи зов към Дирекция „ Социално подкрепяне “ и ЦОП, за надграждане и развиване на тази обществена услуга, за образование и включване в регистъра на нови приемни фамилии, като увери присъстващите в поддръжката, която могат да получат от страна на общинското управление.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР