Свищов. Осем събития се проведоха по съвместен проект Да успеем

...
Свищов. Осем събития се проведоха по съвместен проект Да успеем
Коментари Харесай

Велико Търново: Осем събития се проведоха по съвместен проект „Да успеем всички заедно“ на Община Свищов

Свищов. Осем събития се организираха по взаимен план „ Да успеем всички дружно “ на Община Свищов, оповестиха от пресцентъра на Общината . Проектът се осъществя взаимно със СУ „ Цветан Радославов ”, ОУ „ Филип Сакелариевич ” Свищов и в партньорство със съдружие “Нова опция ” – град Плевен. Той се извършва по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък ” 2014-2020 година Дейностите по плана не престават със забележителни темпове, като единствено за късия интервал от 13 дни при започване на месеца се организираха 8 огромни събития. Паралелно се извърши организацията на екскурзии, зелени учебни заведения, присъединяване в шампионат по Хокей на трева и Празник на етносите „ Отворено сърце “ за общо 346 деца и 23 ръководители. Заслугите за тези достижения са плод на напъните на екипа за ръководство на плана, сътрудниците и ръководителите на клубове по извънкласни форми на образование. Децата и техните родители бяха очаровани и признателни за предоставените разнородни благоприятни условия за отдих, развлечения, завършения, визити на значими исторически забележителности, доближаване на децата и надграждане на уменията им за работа в екип. Здравето на малчуганите не остана на назад във времето, като за тях се грижиха медицински лица.
През първите три дни на месец юни над 100 деца от 8 клуба от двете учебни заведения се включиха в мега екскурзията до местността „ Рупите “, община Петрич. Групите бяха съпроводени от 8 ръководители. Те посетиха редица забележителности. Децата останаха доста удовлетворени от местността „ Рупите ”. Там те се любуваха на топлите слънчеви лъчи и забавните забележителности. Посещението до Рилския манастир имаше за цел децата да се срещнат с живота и делата на най-почитания български светец – Иван Рилски. Също по този начин не подминаха и най-малкия град в България – Мелник. На връщане към град Свищов, децата посетиха столицата на България – град София, където видяха постройката на Народно заседание и се възползваха от опцията да се снимат с гвардейците пред Президентството. Децата бяха извънредно въодушевени, защото множеството от тях не са посещавали тези забележителности.
Паралелно с екскурзиите и образователните визити бяха извършени поредно и две зелени учебни заведения под наслова „ Училище за приемливост, изнесено измежду природата “ от 05 до 09 и от 09 до 13 юни. Общо 152 деца и 9 ръководители от двете учебни заведения прекараха по 5 дни в Рибарица. Игрите, походите и заниманията сътвориха условия за сполучлива социализация и интеграция на децата. Това бе реализирано посредством общи действия и възпитаването им в дух на приемливост. Обстановката разреши взаимното опознаване на учениците от другите етноси от двете учебни заведения. Формирани бяха и клубове по ползи: спорт, изобразително изкуство, декупаж, папараци и други. Традиционен за Училището по приемливост е и похода до лобното място на героя от Априлското въстание Георги Бенковски – местността „ Костина “.
Друг забавен маршрут бе до град Панагюрище от 06 до 08 юни, където присъединяване взеха 49 възпитаници. Те посетиха Връх Шипка, Казанлък, Клисура, Габрово, Къщи-музеи на видни български възрожденци и забележителности в градовете Копривщица, Панагюрище, Сопот, Калофер и Карлово – градът на Левски. Децата от 3-те клуба на двете учебни заведения бяха съпроводени от трима ръководители и здравно лице, до момента в който изучаваха светлата история на нашето минало.
Децата от клуб „ Празничен калейдоскоп “ към ОУ „ Филип Сакелариевич “ се причислиха към своите връстници от цяла България в програмата на Празника на етносите „ Отворено сърце “ в град Велико Търново, извършен от 08 до 10 юни. Празникът разкри един цветен свят, цялостен с усмивки и блеснали от благополучие детски очи.
На 8 и 9 юни се организира за втора поредна година съревнование по хокей на трева – Турнир за купата на Кмета на Перник, където участваха тимове от цала България. От СУ „ Цветан Радославов “ се включиха двата клуба с общо 28 деца. Състезателите демонстрираха почтено и спортментско държание и направиха своя град, треньори, родители, учители и съученици горди!
Извънкласните действия, осъществени в границите на план „ Да успеем всички дружно “ удобно въздействат върху културното и прочувствено развиване на децата, родителите и техните учители. Доволни останаха най-много родителите на децата, които останаха очаровани от организацията, посетените забележителности, от помощта на педагози, аниматори, психолози, туроператор и най-много на екипа за ръководство на плана. Те показаха своята признателност за напъните и старанията, които всички са положили към децата им. Благодариха и за опцията, която планът е дал децата да посетят забележителностите в България, за получените нови познания, за позитивните страсти, спомените, новите другарства и радостните игри.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР