Свищов Дискусия на тема Познай различията, уважавай различията!“ се проведе

...
Свищов Дискусия на тема Познай различията, уважавай различията!“ се проведе
Коментари Харесай

Велико Търново: Дискусия на тема „Познай различията, уважавай различията!“ се проведе в Община Свищов

Свищов Дискусия на тематика „ Познай разликите, уважавай разликите! “ се организира в Община Свищов. Срещата е част от плана „ Да успеем всички дружно “, оповестиха от пресцентъра на Общината .
Темата на полемиката е по активност 14 от плана: „ Работа с родители от двете партньорски учебни заведения без разлика от етническия им генезис за разяснение изгодите от просветителната интеграция. Преодоляване на отрицателни публични настройки, учредени на етнически генезис и културна еднаквост посредством осъществяване на осведомителни акции, ориентирани към недопускане на дискриминация, учредена на раса, етнически генезис или религиозна принадлежност “. Срещата бе открита от кмета на община Свищов Генчо Генчев, който благодари на екипите по плана за положителната съгласуваност по сред им и акцентира значимостта на всяка от дейностите заложени в него. „ Изключително съм щастлив, че този план се осъществя в нашата община и ще помогне за построяването на приемливост, реципрочност и почитание сред децата. Ще построи в тях схващане за екипност, ще им помогне да схващат другите от тях и дружно със своите ръководители, родители и учители да преодоляват отрицателните публични настройки. Всъщност разликите са условни, тъй като всички български деца са с равни пред законите на нашата страна и дискриминация, по какъвто и да е симптом, е неприемлива по отношение на тях. “ – означи кметът Генчев. Заедно с него на срещата участваха и отрасловият заместник-кмет Анелия Димитрова, и шеф отдел „ Образование “ Румяна Кузева.
По време на полемиката, директорките на Средно учебно заведение „ Цветан Радославов “ и Основно учебно заведение „ Филип Сакелариевич “ – като представители на двете учебни заведения сътрудници, родители и учители изрично дефинираха плана като потребен и споделиха, че следят в децата първите резултати от извънкласните занимания. Сплотеност, неизменност, засилен интерес към групови занимания и изяви са единствено част от позитивните признаци за това, че планът реализира своите цели. На срещата участваха и сътрудниците от съдружие „ Нова опция “, които показаха умело мнение в презентация за дискриминирането и потребността от интеграция, и приемане на разликите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР