Свищов. Бакалавър, магистър и докторант са в състава на ново

...
Свищов. Бакалавър, магистър и докторант са в състава на ново
Коментари Харесай

Велико Търново: Бакалавър, магистър и докторант ще ръководят Студентски съвет при Стопанска академия „Д. А. Ценов“ през новия мандат

Свищов. Бакалавър, магистър и докторант са в състава на ново управление на Студентски съвет при Стопанска академия, което бе определено за новия мандат на единствения законоустановен орган за отбрана на общите права и ползи на учащите се в свищовското висше учебно заведение. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанска академия „ Д. А. Ценов " - Свищов . На извършеното Общо заседание на Студентски съвет, за ръководител бе определен единомислещо Никита Йорданов – 4 курс, познавач. „ Стопански и финансов надзор ”. Нико, както е прочут измежду сътрудниците си, е от Бургас. Като студент е деен участник в научни конгреси и планове, които Стопанска академия осъществя по европейски стратегии. Участвал е и в Лятна академия по водачество, проведена от Националното посланичество на студентските препоръки в България с задгранични гост-лектори. В предходния мандат на Студентски съвет, той бе член на комисията по учебно-планова и интернационална активност, а преди избора на новия състав бе Вр.ИД ръководител. В ръководството през сегашния мандат Никита ще разчита и на двамата определени зам.-председатели – Мария Аврамова, магистър по „ Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия ” и Росен Колев, докторант в катедра „ Счетоводна отчетност ”.
Общият състав на Студентски съвет е от 18 студенти от разнообразни специалности, развивани от катедрите към четирите факултета от 1-ви до 4-ти курс, магистри и докторанти. На първото си съвещание те избраха ръководителите на четирите комисии и набелязаха съответни действия по другите посоки. Председател на комисията по учебно-планова и интернационална активност е Костадинка Шуманова – 4 курс, познавач. „ Международни стопански връзки ”. Комисията по културно-масова активност и реклама оглави Велислава Георгиева – 1 курс, познавач. „ Бизнес информатика ”. За ръководител на комисията по социално-битови въпроси на учащите бе определена Николета Николаева – 2 курс, познавач. „ Счетоводство и надзор ”, а комисията с сектор „ Спорт ” ще ръководи първокурсничката от познавач. СФК – Стефани Спасова.
Сред първи планувани действия и сложени цели на новия състав са интензивно присъединяване в Кандидатстудентска акция 2019, работа с гостуващи задгранични студенти по стратегия „ Еразъм+ ”, действия със обществена устременост, организация на спортни прояви и на новия креативен сезон за съставите към Студентския дом на културата.
На първото си съвещание, комисията по социално-битови въпроси дефинира размера на стипендиите за класираните студентите през зимния учебен срок на актуалната образователна година и разисква въпроси, свързани с изискванията в студентските общежития. В съвещанието на комисията участваха зам.-ректорът по студентска политика – доцент доктор Николай Нинов, пом.-ректорът Венцислав Танев, финансовият шеф – доцент доктор Иван Андреев и Даниела Любенова – контрольор в офис „ Студентска политика ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР