Свинското месо у нас ще продължава да поскъпва. Тази прогноза

...
Свинското месо у нас ще продължава да поскъпва. Тази прогноза
Коментари Харесай

Свинското месо у нас ще продължава да поскъпва

Свинското месо у нас ще продължава да нараства. Тази прогноза направи в ефира на предаването " Директно " Димитър Михайлов, изпълнителен шеф на Асоциацията на свиневъдите в България. 

По думите му тази наклонност се следи от края на предходната година, през тази обаче скокът в цените ще е по-плавен.

" Много зависи по какъв начин се развива пазарът в целия Европейски съюз, защото сега следим понижение на производството сред 5 и 10%. В България също се следи такова понижение от 26% с което статистически сме преди всичко по спад в производството в Европейския съюз ", алармира специалистът.

Михайлов счита, че повода в България да има незадоволително стопани, които да отглеждат прасета, е държавната политика в региона на селското стопанство и би следвало страната да планува тласъци за производителите.

Той отбелязва, че в други страни секторът бива подкрепян по различни начини, като в някои страни има по-солидно субсидиране, основават се условия за развиване на бизнеса, обезпечават се пазари и има по-добра организация при обработката на месо.

Според Михайлов покачването на цените зависи от няколко фактора - развиването на спора в Украйна, каква ще бъде тазгодишната годишна продукция и производството в границите на целия Европейския съюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР