Свинското месо у нас поскъпва, а на световния пазар -

...
Свинското месо у нас поскъпва, а на световния пазар -
Коментари Харесай

Владимир Иванов: Покачването на цената на свинското месо е изцяло вредна спекула

Свинското месо у нас нараства, а на международния пазар - поевтинява. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите - Владимир Иванов. Според него повдигането на цената у нас е вследствие на говоренето за Африканската чума по свинете.

"Има доста забавна обстановка на пазара. Има едно изменение на цената нагоре от 80 стотинки. От 7.75 - 7.80, стигнахме до 8.30. Абсолютно спекулативна цена. В същото време редом следим различен развой на международния пазар цената на свинското понижава. На Чикагската борса, която е знак на пазара, цената е станала от 1.90 към 1.69 $. Това е напълно нездравословна далавера, напълно е в резултат на основаните страхови настроения в обществото, в резултат на многото говорене около болестта ", изясни Иванов.

Той съобщи, че доставяне на месо има задоволително и надалеч болестта не е обхванало цялата страна.

"Каквото и да стане, и най-лошото да стане, не очаквайте трагични промени на цената, тъй като ние сме част доста по-голям пазар, доста добре уреголиран, свърхконкурентно претрупан и с доста положително предложение на свинско месо ", сподели още ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР