Свинската мас съдържа мастни киселини, които са свързани с широк

...
Свинската мас съдържа мастни киселини, които са свързани с широк
Коментари Харесай

Учените изненадващо: Свинската мас е много полезна, стига на етикета й да не пише...

Свинската мехлем съдържа мастни киселини, които са свързани с необятен набор от удобни резултати върху организма. Ник Белисимо, професор в катедрата по нутрикология в университета Райърсън (Канада), споделя, че 60% от свинското месо се състои от мононенаситени мастни киселини, които са потребни за сърцето. Голяма част от тях е олеинова киселина.
"Свинската мехлем съдържа съвсем 2 пъти повече олеинова киселина от маслото, тя е тази, която понижава равнищата на липиди, участващи в образуването на атеросклеротични плаки в кръвоносните съдове, " - споделя ученият.
В допълнение, съставът на свинската лой е линолова омега-6-полиненаситена киселина, която е потребна за организма, защото предизвиква салдото на имунната система, като по този метод обезпечава отбрана против възпалителни реакции.
От своя страна откривателите от Университета в Монтфорт (Великобритания) откриха, че пърженето в свинска мехлем може да е за предпочитане пред здравето, в сравнение с в слънчогледово олио. Техните опити демонстрираха, че при положение на пържене в свинска мехлем, се образуват доста по-малко алдехиди - субстанции, които способстват за развиването на инфектиране, хипертония.
Експертите означават, не всяка лой може да бъде потребна. Свинската мехлем, приготвена за всеобщ маркетинг, може да съдържа нездравословни съставки. Ако думата „ хидрогенирана “ е посочена на опаковката му, по-добре е да се въздържате от закупуването му. Това значи, че продуктът съдържа транс-мазнини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР