Свинската мас може да помогне при много болести. Ето някои

...
Свинската мас може да помогне при много болести. Ето някои
Коментари Харесай

Рецепти за здраве на Ванга със свинска мас

Свинската мехлем може да помогне при доста заболявания. Ето някои от най-известните предписания на баба Ванга:

Бронхит

3 с. л. прясна несолена свинска мехлем се промива в 9 води, прибавят се 1 с. л. мед и 2 зърна здравна дъвка, счукана на прахуляк. Всичко се разбърква добре. Дозата е за 1 ден. Разпределя се за 3 приема. Друг вид за същото заболяване е: 1 с. л. мехлем се вари, като се бърка непрестанно. Прибавят се 3 суп. лъж. чист пчелен мед. Разпределя се за 3 дни, по 1 банкет дневно. При продължителна приложимост бронхитът изчезва изцяло.

Още една рецепта за бронхит: Равни количества свинска мехлем и мед се разбъркват, прибавя се 1 с. л. морска сол. Добре разбърканата примес се разстила върху ленена или памучна забрадка и се постанова върху гърдите на болния. Покрива се с хартия и се облича вълнена дреха. Така се преспива.

" Ароматна " мехлем при бронхит: Равни количества свинска мехлем, мед, смлени орехови ядки и коняк се разрушават добре с миксер. 3 пъти на ден преди хранене се приема по 1 с. л.

При хемороиди

За външна и вътрешна приложимост смесете 1 с.л. свинска мехлем с 1 к.л. сода за самун. Маже се външно и вътрешно, доколкото е допустимо.

Болки в краката

Смесват се 400 г мехлем и 40 г синапено брашно (хардал). На болното място се слагат кърпи, потопени във вряла вода и добре отцедени. След хубаво стопляне се прави фрикция и болните места се постановат със сместа. Превързват се и се увиват с вълнен шал.

Болки в ставите

Разтопяват се на водна баня 500 г свинска мехлем. Докато е топла, в нея се изсипва 50 г синапов прахуляк. Бърка се непрекъснато, до момента в който замръзне. С получената примес се разтриват ревматично болните стави и по-късно се прави съгреваещ компрес с парещ ябълков оцет. Лечението продължава, до момента в който отокът (ако има такъв) спадне и болките престанат. Лечението има бърз и сигурен резултат, написа iwoman.bg.

Схващане на крайник

100 г свинска мехлем и 1 супена лъжица добре счукана и пресята морска сол се разбъркват и със сместа се намазва целият крайник, като в същото време се масажира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР