Свиленград, 31 октомври 2019 - С кмет, избран на първи

...
Свиленград, 31 октомври 2019 - С кмет, избран на първи
Коментари Харесай

Историческа победа на ГЕРБ и в Свиленград

Свиленград, 31 октомври 2019 - С кмет, определен на първи тур с 63,27% от гласовете, и 17 от общо 21 общински съветници ГЕРБ записва безапелационна победа на локалния избор в Свиленград. Партията завоюва на първи тур и в три от общо четирите села с избираем кмет в общината.

Подобен триумф е исторически за локалната конструкция на Политическа партия ГЕРБ. Нито една партия не е печелила с толкоз безкомпромисни резултати от началото на демократичните промени до момента.

Победата е още по-впечатляваща като се има поради, че ръководещата партия издигна млад и относително чужд за града 35-годишен проектант. За арх. Анастас Карчев това бе първо присъединяване на избори и висок старт за влизане в политиката. Той пребори конкуренцията на още цели 7 претенденти и победи с внушителна поддръжка – 63,27%. Основният му конкурент от Българска социалистическа партия, който остана втори, събра доверието на единствено 12,75% от гласоподавателите или съвсем 5 пъти по-малко на брой гласове. Въпреки засиления публичен и медиен интерес през последния месец, попфолк артистът Милко Калайджиев, който беше повдигнат от Движение за права и свободи, съумя да събере едвам 470 гласа и е на пето място след 100% обработени протоколи от ОИК Свиленград.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР