Свилен и Мария Велеви поискаха да излязат на свобода, но

...
Свилен и Мария Велеви поискаха да излязат на свобода, но
Коментари Харесай

Дядо Стефан бил убит заради имот

 Свилен и Мария Велеви желаеха да излязат на независимост, само че съдът ги остави зад решетките. Снимки Булфото Свилен и Мария Велеви желаеха да излязат на независимост, само че съдът ги остави зад решетките. Снимки Булфото
Дъщерята и зетят на 86-годишния Стефан Янев, който бе погубен в столичния кв. “Люлин ”, остават в ареста, реши Софийският градски съд (СГС). Мария и Свилен Велеви са упрекнати за гибелта на пенсионера, който изчезна, откакто разкри в предаването “Съдебен спор ”, че трите му внучки на 13, 14 и 18 година не вървят на учебно заведение. В правосъдната зала късно в неделя стана ясно, че Свилен е направил самопризнания. Янев бил удрян с тъп предмет по главата, само че повода за гибелта му може да е и задушаване. Роднините му го нападнали, тъй като желал да стартира дело за подялба на жилището, в който живеят. От жилището предходната седмица бяха изведени трите девойки, които са под полицейска протекция. В правосъдната зала стана ясно, че свидетелка чула крясъци, както и гласа на Мария, която крещяла: “Ще те пребия ”. Съседи описват, че била нападателна и към тях. Предстои на съпрузите да бъдат назначени психиатрични експертизи.

В съда Мария Велева опита да трогне магистратите и молеше за независимост. Тя желала да работи в учебно заведение или детска градина и да преподава музика, тъй като била с педагогическо и музикално обучение. Пишела детски песни, свирела на пиано и към този момент била съгласна да пусне дъщерите си на учебно заведение. Тя похвали и брачна половинка си като съзнателен чиновник на “Топлофикация ”. Докато Софийски градски съд произнасяше решението за арест, Велева планираше на глас да изтегли заем, в случай че бъдат пуснати под гаранция. Решението на съда може да бъде обжалвано.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР