Свикването на редовно заседание на 49-ия конгрес на БСП ще

...
Свикването на редовно заседание на 49-ия конгрес на БСП ще
Коментари Харесай

Корнелия Нинова свиква социалистите на конгрес

Свикването на постоянно съвещание на 49-ия конгрес на Българска социалистическа партия ще бъде една от главните точки на планувания за събота Национален съвет. Това научи Факти.бг от „ Позитано “ 20.

По този метод водачът на социалистите Корнелия Нинова желае да сплоти и активизира партията. Целта е Българска социалистическа партия да се трансформира като опция на ГЕРБ.

Свикването на конгреса има за цел да се опълчи на посланията на някои от социалистите, изразени от последните дни от Георги Гергов. Той на няколко пъти още веднъж издигна тезата за коалиция с партията на Бойко Борисов.

Вътрешнопартийната съпротива, която се обрисува към Пловдивската, Варненската и даже на Софийската партийна конструкция, няма да може да се активизира и да оспори водачеството на Корнелия Нинова.

Според последните уставни промени конгресът не може да я смъкна, а единствено да реши за провеждането на общопартиен избор.

Проведените през последните частични локални избори демонстрираха, че социалистите към момента не могат да се върнат в кондиция и да завоюват вотовете за кмет.

Другите съществени тематики на съвещанието на 49 - ия конгрес на партията ще бъдат Бюджет 2018 и подготовката ни за евро председателството, като отчет по тематиката ще изнесе президентът на ПЕС Сергей Станишев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР