Свикването на КСНС е необходимо, за да бъде отчетен прогресът

...
Свикването на КСНС е необходимо, за да бъде отчетен прогресът
Коментари Харесай

Кирил Петков: Свикването на КСНС е необходимо за въпроса РСМ

Свикването на КСНС е належащо, с цел да бъде регистриран напредъкът по разговора сред България и Република Северна Македония през последните шест месеца, както и да се разиска всичко случило се през този интервал, което има отношение по тематиката. Парламентът е най-важната институция в този проблем, само че няма по-добър формат от КСНС, тъй че да седнем към една маса и да обсъдим стъпките, които да създадем дружно напред. С тези думи министър-председателят Кирил Петков аргументира пред публицисти в Рим нуждата от привикване на КСНС. Петков посочи, че е необходим необятен консенсус по тематиката, включващ освен ръководещите партии, само че и опозицията.

Според премиера, за отпадане на българското несъгласие може да се приказва, единствено откакто Министерството на външните работи показа резултатите по разговора с нашата съседка, регистрираният напредък и вероятните стъпки бъдат прегледани в Народното събрание. Парламентът е най-важната институция в този проблем, всичко друго би се употребило за вътрешнополитически цели, което е доста неконструктивно, уточни Петков.

Министър-председателят Кирил Петков посочи смисъла на разговора му с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски да продължи. Има доста сили от двете страни на границата, които се пробват да изкарат разговора от градивния звук, не би трябвало да се поддаваме на провокации, безапелационен беше българският министър председател.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР