Свиквам дебати по вота на недоверие идния четвъртък следващата седмица

...
Свиквам дебати по вота на недоверие идния четвъртък следващата седмица
Коментари Харесай

НС ще заседава извънредно другия четвъртък, в петък гласува вота на недоверие

" Свиквам диспути по вота на съмнение идния четвъртък идната седмица и гласоподаване 24 часа по-късно, респективно в петък ", сподели той.

 

Междувременно през днешния ден националният съвет за тристранно съдействие не реализира единодушие към размера на минималната работна заплата на изключителното си съвещание през днешния ден. 
 
Увеличението е вследствие на нов механизъм за установяване на минималната работна заплата, признат през февруари тази година. Според него МРЗ е 50% от междинната работна заплата за интервал от 12 месеца. 

 

Синдикатите са съгласни тя да стане 933 лв. от следващата година, само че работодателските организации не, предават от Българска национална телевизия. 

 

“По точка втора КНСБ и КТ " Подкрепа " поддържат, а работодателските организации не и упорстват за разработване на нов механизъм за установяване на минималната работна заплата ", съобщи вицепремиерът Мария Габриел.

 

" Синдикатите по този начин и не схванаха, че МРЗ, както всяка работна заплата, не се заплаща от работодателя, създава се от служащия и се заплаща от клиента ", добави Васил Велев, АИКБ.

" Когато нараства МРЗ нараства, заетостта нараства, безработицата понижава, икономичекският напредък се подвига и се подтиква вътрешното търсене ", сподели още Любослав Костов, КНСБ.

Постигнато е кардинално единодушие за измененията в Кодекса на труда, които касаят работата от разстояние. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР