Свикнали сме веднага да поглеждаме към срока на годност на

...
Свикнали сме веднага да поглеждаме към срока на годност на
Коментари Харесай

Тези 6 храни нямат срок на годност

Свикнали сме незабавно да поглеждаме към периода на валидност на множеството храни, които купуваме в супермаркета. С тези няколко продукта обаче можем да си спестим това, защото те са извънредно трайни и не се скапват.

Сол

Помнете периодическата таблица на детайлите? Е, солта или натриевият хлорид е натурален минерал, намиращ се в земята. Така че не е голяма изненада, че тази фалшификация остава свежа. Йодирането обаче понижава периода на валидност до към пет години, тъй че се придържайте към елементарна или морската сол.

Захар

И на противоположния завършек на вкусовия набор, кристална, кафява или даже прахообразна - в никакъв случай не се скапва, тъй като не поддържа бактериален напредък.

Бял оцет

Поради огромната си киселинност, огромна бутилка бял, дестилиран оцет ще остане непроменена до последната капка.

Ориз

Бял, див, жасмин или басмати най-вече ориз се съхранява в продължение на години. (Просто се уверете, че сте го запазили в компактно затворен резервоар, тъй че досадните дребни буболечки да не могат да влязат.) Единственото изключение е кафявият ориз, който има натурални масла, които го карат да се скапе по-бързо.

Мед

Благодарение на магическата работа на пчелите (те имат специфични ензими, които главно попречват растежа на бактериите) и метода, по който се обработват за предпазване, медът е най-дълготрайната храна. Съхранявайте контейнера компактно запечатани, с цел да избегнете кристализация, само че в случай че вашият мед се втвърди, просто поставете буркана в купа с топла вода и деликатно разбъркайте, до момента в който се стопи.

Сушен фасул

Сушените бобови съдържат един звук протеин и фибри, имат дълъг период на валидност и - за разлика от консерваторите в консервираните храни - са с ниско наличие на натрий.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР