„Свикнали сме да гледаме един човек в една джипка, при

...
„Свикнали сме да гледаме един човек в една джипка, при
Коментари Харесай

Христо Иванов: Този парламент не може да роди промяна в дълбочина

„ Свикнали сме да гледаме един човек в една джипка, при който всичко се събира. Затова не си даваме сметка, че без болшинство дефинирано към стратегии, а не към покупко-продажби по кюшетата, в действителност не може да има действителна смяна “, изясни Иванов.

Според него третият мандат бил спешен. Той не отговори съответно дали в случай че „ Демократична България “ го получи от президента би направила опит за сформиране на държавно управление.

„ Ние не сме спирали с опитите за това да има кабинет. Смятаме, че това е въпрос на отговорност. Имаме доста ясна стратегия и потенциал от позиция на хора. Затова ние оценихме действителността и тя е доста ясна. Явихме се на изборите точно с искане за мандат от жителите. В болшинството си те гласоподаваха за смяна, само че разпоредиха очакванията си на „ ИТН “. Ето за какво ние отговорно през цялото време декларирахме готовността си за съществени взаимни старания, с цел да бъде излъчено такова ръководство на смяната. Тяхната оценка обаче е, че този парламент няма запас за това. Сега следва в границите на спомагателните съвещания с президента всяка политическа групировка да даде своята формула за това какво би могло да се направи “, изясни той.

Оценката на „ Демократична България “ е, че страната се намира в три рецесии:

„ Едната явно е обвързвана с епидемиологичната конюнктура и нуждата от един съдбоносен проект за доброволна имунизация. Втората рецесия е икономическата. Тук отговорът да се крие в Плана за възобновяване, който би трябвало да превърнем в една доста добра инвестиция точно в модернизацията на страната. Третата рецесия е най-трайната. Това е рецесията на държавността, обвързвана с правораздаването и корупцията. Ние желаеме преди всичко да се захванем с нея. Един от знаците за това, че този парламент няма запас да направи смяна е не просто по какъв начин са дали своят вот през днешния ден ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Самият факт, че даже няма поръчка за диалог и поддръжка за нашите конституционни промени демонстрира, че политическите сили в този парламент не са съзрели още за нуждата от дълбока смяна “, счита Христо Иванов.

Според него днешното бламиране на работния ден на Народното събрание е плод на координирана предварителна спогодба.

„ Очаквам, че когато внесем конституционните промени Гешев ще прогледне и за „ Турски поток “. Но към този момент прокуратурата остава сляпа за това въздействие “, разяснява още съпредседателят на „ Демократична България “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР