Свикнали сме да четем, че една холивудска звезда прибира по

...
Свикнали сме да четем, че една холивудска звезда прибира по
Коментари Харесай

8 актьори, които приеха НИСКИ хонорари в името на МЕЧТАНАТА роля

Свикнали сме да четем, че една холивудска звезда прибира по няколко милиона за присъединяване в касов филм. Има обаче и изключения. Това, че някои артист е привикнал да получава високи възнаграждения, не значи, че не би направил компромис със заплащането. Особено в случай че му удаде опция да изиграе роля, за която е мечтал. Понякога повода може да е режисьорът, различен път - търсенето на нови професионални провокации. При всички случаи, актьорите, които събрахме през днешния ден, несъмнено са се съгласили да получат ниско заплащане, само че най-после да се чувствали задоволство от работата си. Продължете да четете, с цел да разберете кои са те.

1. Робърт Патинсън



Робърт Патинсън е спечелил към 100 милиона $ по време на цялата си кино кариера. За първата част на кино лентата „ Здрач “ той получава 2,5 милиона $, а за последния филм от поредицата - 25 милиона. Ако се вземе поради и облагата на артиста от боксофиса, той печели от франчайза внушителните 41 милиона $. Хонорарът му за „ Батман “ обаче е едвам 3 милиона. Освен това Робърт не получава спомагателни бонуси от облагата на кино лентата по кината. Причината да подписа тази видимо не изключително преференциална договорка е, че просто е огромен почитател на ролята на индивида прилеп.

2. Райън Гослинг



Ролята на Ноа в сантименталната драма „ Тетрадката “ печели на Райън с изключение на международна популярност, и 1 милион $. В идващите си планове артистът взема решение да държи на качеството на филмите, а не на комерсиалния им триумф. Затова той се съгласява да получава по 1000 $ на седмица за присъединяване в „ Халф Нелсън “. Явно Гослинг е взел вярното решение, тъй като ролята в тази драма от 2006 година му носи номинация за Оскар.

3. Матю Макконъхи



През 2008 година, по отношение на филмовата версията на сериала „ Магнум “, на Матю Макконъхи е препоръчан сериозен хонорар – 15 милиона $, плюс % от продажбите. Въпреки това артистът отхвърля ролята, тъй като желае да се концентрира върху по-сериозни функции. Верен на своята цел, Матю се снима в „ Клубът на купувачите от Далас “ за по-малко от 200 000 $. Превъплъщението му в тази драма от 2013 година може да не му донася милиони долари, само че му печели премия Оскар.

4. Кристен Стюарт



Докато за първия филм от поредицата „ Здрач “ Кристен Стюарт получава 2 милиона $, то за последните 2 кино лентата от поредицата печели 25 милиона, плюс
бонуси от боксофиса. Въпреки това, през 2012 година тя взема решение да се снима дружно с Виго Монтерсен и Кирстен Дънст в драмата „ По пътя “ – продукция с незначителен бюджет. Поради солидни финансови съкращения, тя приема да понижат хонорара ѝ на 200 000 $.

5. Опра Уинфри



Опра е една от най-богатите дами в Холивуд и години наред е най-високоплатената телевизионна водеща в Съединени американски щати. Заплатата ѝ е стигала до внушителните 315 милиона $ годишно. Това обаче не всеки път е било по този начин. През 1985 година Опра се снима в драмата „ Пурпурен цвят “ против скромните 35 000 $. Причината за това е, че тогава Уинфри към момента не е известна. Нейното толкшоу започва година след излизането на кино лентата.

6. Андрю Гарфийлд



Андрю Гарфийлд в никакъв случай не е бил измежду най-високоплатените артисти, които печелят по няколко милиона на филм. Дори присъединяване си в двете елементи на „ Спайдърмен “ са му платени общо 1,5 милиона $, което е доста по-малко заплащането на другите артисти, влезнали в ролята през последните години - Том Холанд и Тоби Макгуайър. Андрю обаче не изпитва злоба към сътрудниците си. Напротив – той потвърждава, че не държи на парите, като се съгласява да се снима във кино лентата на Скорсезе „ Мълчание “ против минимално възнаграждение.

7. Джон Траволта



Мюзикълът „ Брилянтин “ прави Джон Траволта супер известен и издирван артист, като той съумява да получи до 20 милиона $ за идващите си планове. Въпреки това артистът се снима в шедьовъра на Куентин Тарантино „ Криминале “ единствено против 140 000 $. В последна сметка изборът му е бил успешен, тъй като филмът се трансформира в същинска класика.

8. Джона Хил



Джона Хил получава рекордните 10 милиона $ за комедията „ Внедрени в час 2 “. За „ Вълкът от Уолстрийт “ обаче хонорарът му е едвам 60 000 $, освен това преди налозите. Това възнаграждение в действителност наподобява незадоволително, изключително на фона на заплатата на Леонардо ди Каприо за същия план – 10 милиона. Явно Джона в действителност доста е желал да работи с режисьора Мартин Скорсезе и е бил подготвен на взаимни отстъпки за паметната роля.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР